Red Bull houdt vrouwelijk talent in de gaten: 'Kwestie van tijd voordat we er één identificeren' Formule 1
Formule 1

Red Bull houdt vrouwelijk talent in de gaten: 'Kwestie van tijd voordat we er één identificeren'

Red Bull houdt vrouwelijk talent in de gaten: 'Kwestie van tijd voordat we er één identificeren'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat zijn team een vrouwelijk talent aan het juniorenprogramma toevoegt. De Brit ziet namelijk graag meer vrouwen in de autosport en hij kan ook niet bedenken waarom vrouwen niet mee kunnen doen in de Formule 1. Horner hoopt dat de F1 Academy daar een positieve bijdrage aan kan leveren.

Het is geen geheim dat de Formule 1 graag een vrouwelijke coureur in de koningsklasse van de autosport wil hebben. In de zoektocht naar vrouwelijk talent werd de F1 Academy opgericht. Deze nieuwe raceklasse bestaat naast de W Series. Over de laatste klasse is sinds de financiële problemen in 2022 nog maar weinig nieuws naar buiten gekomen.

Horner is erg te spreken over de F1 Academy en hij is blij dat er actief naar vrouwelijke coureurs wordt gezocht. 'Het is goed wat Stefano (Domenicali, red.) doet met het initiatief om meer vrouwen aan te moedigen om een carrière in de autosport na te streven', zegt Horner in gesprek met Financial Times, geciteerd door Motorsport.com. 'Het is jammer dat de W Series heeft gefaald, maar hopelijk zal Stefano's kampioenschap van de grond komen. Steeds meer jonge vrouwen komen erachter wat de Formule 1 is en zij krijgen daar interesse in.'

Kwestie van tijd dat Red Bull een vrouwelijke coureur in het vizier krijgt

Het is een goede zaak dat er steeds meer kansen komen voor vrouwen in de autosport, vindt Horner. De teambaas van Red Bull is ervan overtuigd dat vrouwen ook in staat zijn om mee te doen in de Formule 1. 'Ik denk dat we dan een groter talentenpool zullen zien, zolang de steun er is om ze in de juniorklassen te begeleiden. Het is geweldig om meer vrouwen in de autosport te zien. Ik zie geen reden waarom zij niet op het hoogste niveau kunnen strijden.'

Red Bull heeft momenteel zelf geen vrouwelijke coureur binnen de gelederen, maar volgens Horner is het slechts een kwestie van tijd voordat dit wel het geval is. 'We hebben er op dit moment geen. Vorig jaar hadden we een Japanse die redelijk getalenteerd leek. We houden het dus continu in de gaten. Maar in plaats van te kijken naar de huidige groep, kijken we naar 12- of 13-jarigen waarvan we een toestroom in de karts zien. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we er één identificeren', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws