Vowles is luid en duidelijk: 'Er is een reden waarom ik Mercedes heb verlaten' Formule 1
Formule 1

Vowles is luid en duidelijk: 'Er is een reden waarom ik Mercedes heb verlaten'

Vowles is luid en duidelijk: 'Er is een reden waarom ik Mercedes heb verlaten'

Tijdens de derde vrije training op het circuit van Montreal lieten de twee Williams-coureurs zich een paar keer van hun beste kant zien. Uiteindelijk moesten Logan Sargeant en Alexander Albon toch genoegen nemen met, respectievelijk, een veertiende en achttiende plaats. Volgens teambaas James Vowles mogen die resultaten de pret alleen niet drukken. De Brit heeft heel duidelijk voor ogen waar hij met het team naartoe wil in de aankomende seizoenen.

In mei maakte Albon bekend dat hij zijn contract bij de Britse renstal heeft verlengd. Ook in 2026, wanneer de nieuwe reglementen aantreden, zal hij onderdeel uitmaken van het team. Het andere stoeltje dat momenteel nog door Sargeant wordt bezet, is nog niet vergeven voor 2025 en het daarop volgende jaar. Er wordt gespeculeerd dat Carlos Sainz het stoeltje van de Amerikaan zal overnemen, maar daar wil Vowles nog niets over kwijt. 'Ergens tussen nu en december', antwoordt Vowles op de vraag van Sky Sports over wanneer het team haar tweede coureur gaat aankondigen.

Vertrouwen in de toekomst

Vowles werd in 2023 teambaas van het Williams-team. Daarvoor werkte hij bij het team van Mercedes als Motorsport Strategy Director. Van zijn overstap heeft de Brit zeker geen spijt. Hij vindt dat het Williams-team in het afgelopen jaar enorm is gegroeid en is er zeker van dat die groei zal aanhouden. 'Er is een reden waarom ik Mercedes heb verlaten en hier naartoe ben gekomen', zegt hij. 'We zijn er als team klaar voor om een van de beste driver line-ups op de grid te hebben en daar investeren we tientallen miljoenen in.'

Volgens de teambaas zal het niet lang meer duren voordat het team 'een paar grote namen' kan aankondigen. 'Dit is een ander team dan eerder het geval was', zegt Vowles. Zoals gezegd wordt Sainz gezien als een van de grote kansmakers op het stoeltje bij Williams. Als het aan Vowles ligt, komt de Spanjaard daar ook in terecht per 2025. 'Hij is een racewinnaar. Vorig jaar wist hij tegen alle verwachtingen in Verstappen te verslaan in Singapore door een briljante race te rijden. Hij is intelligent, denkt logisch na, en ongelofelijk snel.' Vowles spreekt met name zijn bewondering uit voor hoe Sainz zich in China wist te herpakken nadat hij in de kwalificatie was gecrasht. 'Dat laat je zien hoe sterk hij is als coureur. Iedereen zou blij zijn om hem te hebben. Ons grootste doel is Sainz.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws