F1 Live 22:00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Canada 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 22:00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Canada 2024

F1 Live 22:00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Canada 2024

Op zaterdag viel de derde vrije training in tegenstelling tot de eerste twee trainingen niet in het water. Het bleef droog op het Circuit Gilles Villeneuve waardoor alle auto's ruim de tijd hadden om een goed resultaat neer te zetten. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die de snelste rondetijd op zijn naam mocht schrijven. Max Verstappen was 0,374 seconden langzamer dan de zevenvoudig wereldkampioen en kwam op de tweede plaats terecht. Na een pauze van twee en een half uur is het tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada.

De kwalificatie zal om 22:00 uur Nederlandse tijd van start gaan. De weersomstandigheden voor de kwalificatie zien er helaas minder goed uit dan het geval was voor de derde vrije training. De kans op regen tijdens de kwalificatie wordt om 22:00 geschat op 60 procent. Om 23:00 uur vergroot die kans naar 80 procent. Het Circuit Gilles Villeneuve is 4.361 meter lang en telt vijftien bochten. De snelste rondetijd op het circuit ooit gemeten staat op naam van Sebastian Vettel. Hij reed in 2019 een 1:10,240.

Verstappen herpakt zich

Op de vrijdag kwam de tweede vrije training van regerend wereldkampioen Verstappen tot een abrupt einde toen zijn RB20 begon te roken. Het probleem kon niet tijdens de sessie worden opgelost en dus kon Verstappen helaas niet meer dan vier rondes in de auto rijden. De motor van de auto bleek een MGU-K-probleem te hebben. Het bleef eerst lange tijd onduidelijk met welke motor Verstappen op de vrijdag had gereden. Nadat de sessie van de Limburger vroeg ten einde was gekomen, liet Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko weten dat Verstappen met een oude power-unit zou hebben gereden. Op zaterdag werd dat bericht door het Duitse Auto, Motor, und Sport ontkracht. Verstappen zou wel met de nieuwe motor hebben gereden, maar zou nu weer teruggaan naar de oude motor. De nieuwe motor is teruggestuurd naar de fabriek.

De derde vrije training ging gelukkig een stuk beter voor Verstappen. Hij wist een rondetijd van 1:12,923 neer te zetten. Tijdens de sessie klaagde hij wel over de besturing van zijn auto. Deze zou 'super raar' zijn en dat zou al het hele weekend voortduren. Ook merkte Verstappen op dat de auto nogal over het Canadese circuit stuiterde. Aan het einde van de trainingssessie maakte de Nederlander met de rechterachterkant van zijn auto kort contact met de muur, maar dat lijkt niet voor schade te hebben gezorgd.

Hamilton zit goed in zijn vel

Waar Verstappen een redelijke dag te pakken lijkt te hebben, geldt dat net zo goed voor Hamilton. De Brit wist de snelste rondetijd neer te zetten in zijn Mercedes. De ronde reed hij in 1:12,549. Ook was hij over de gehele linie de snelste in Sector 1 en Sector 2. Het circuit van Montreal lijkt Hamilton sowieso goed te liggen. Al zeven keer won hij de Grand Prix in de Canadese stad en hij startte er al zes keer vanaf polepositie. Het is lang geleden dat Mercedes serieus meedeed in het gevecht om een podiumplek, laat staan de overwinning. Toch lijkt het er nu op dat Hamilton voorzichtig mag gaan hopen op een achtste overwinning op het Circuit Gilles Villeneuve. Teamgenoot George Russell zette de derde snelste rondetijd van 1:12,957 neer tijdens de derde vrije training.

F1 Live 22:00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Canada 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws