Wat ging er mis bij Pérez in Oostenrijk: 'Ik weet zeker dat hij mentaal gefrustreerd was' Formule 1
Formule 1

Wat ging er mis bij Pérez in Oostenrijk: 'Ik weet zeker dat hij mentaal gefrustreerd was'

Wat ging er mis bij Pérez in Oostenrijk: 'Ik weet zeker dat hij mentaal gefrustreerd was'

Sergio Pérez wist tijdens de Grand Prix van Oostenrijk niet te imponeren en maakte nog het één en ander goed door als zesde te eindigen. De Mexicaan kende een prima start vanaf de vierde plek en bleef Lewis Hamilton voor, maar aan Lando Norris kwam hij nog niet voorbij. Esteban Ocon zorgde al vroeg in de race voor een safety car, waardoor Pérez zijn kans schoon zag om een strijd aan te gaan met Norris. Dat liep niet goed af, en dus viel Pérez terug in de rangorde. En dat zorgde vooral voor veel onrust.

Want daarna was Charles Leclerc tweemaal de pineut. Hij werd twee keer van de baan geduwd door Pérez, waarvoor de Red Bull-coureur ook twee keer een straf kreeg van vijf seconden. Ross Brawn zag het ook gebeuren, en linkt het meteen aan het incident met Norris aan het begin van de race. 'Ik ben er zeker van dat hij mentaal gefrustreerd was, omdat hij voor de tweede plaats had kunnen vechten', aldus Brawn in zijn column. 'Plots belandde hij in het midden van het veld.'

Pérez: 'Ik probeerde zo laat mogelijk te remmen'

Zelf sprak Pérez niet van frustratie. Volgens hem had het te maken met het feit dat hij in de vuile lucht aan het racen was tegen Leclerc. Doordat hij in het middenveld reed, zat er veel verkeer om hem heen, en hij reed op oudere banden. 'Ik probeerde gewoon zo laat mogelijk te remmen, maar ik kwam asfalt tekort en daardoor raakten wij elkaar', zo luidde de uitleg van Pérez na afloop van de race voor de camera van Sky Sports.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Er was veel te doen om het feit dat, ondanks dat het misschien geen slimme actie is, er wel een straf aan werd gehangen voor Pérez. Maar volgens de wedstrijdleiding had dat te maken met het feit dat er niet genoeg ruimte werd gegeven aan de Monegask. Er had een autobreedte aan ruimte overgelaten moeten worden, en dat was twee keer niet het geval. Doordat de coureurs te maken hadden met grind in plaats van asfalt, zijn de gevolgen ook meteen een stuk groter voor de race. Norris kreeg hier overigens dezelfde straf voor bij het incident op Pérez, dus daarin was wel een patroon.

Brawn: 'Dan lijk je alleen maar problemen aan te trekken'

Maar volgens Brawn hebben die straffen voor Pérez weinig te maken met zijn matige prestatie in Oostenrijk. 'We kunnen discussiëren over een aantal straffen, maar hij leek vooral een magneet. Soms als je op de verkeerde plek terecht komt in de race, dan lijk je alleen maar problemen aan te trekken. Pérez is iemand die vanuit Oostenrijk vertrekt wetende dat het niet zijn beste weekend was.'

In de voorgaande races, met uitstekende prestaties in Frankrijk (derde, red.) en Azerbeidzjan (eerste, red.), reed Pérez stabiel in de top vier, en daar was Red Bull blij mee. Maar door de onrustige laatste race op de Red Bull Ring hebben de Oostenrijkers belangrijke punten voor de constructeurs misgelopen, ook al lijkt de schade beperkt ten opzichte van Mercedes. Ook moet Pérez gaan oppassen, want met acht strafpunten van de twaalf komt hij steeds dichterbij een raceban. Hij zal op Silverstone zijn goede vorm van de afgelopen races weer terug moeten vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws