Rosberg en Hamilton stelden gedragscode op met fikse boetes in verhitte Mercedes-titelstrijd Formule 1
Formule 1

Rosberg en Hamilton stelden gedragscode op met fikse boetes in verhitte Mercedes-titelstrijd

Rosberg en Hamilton stelden gedragscode op met fikse boetes in verhitte Mercedes-titelstrijd

Nico Rosberg heeft vrijgegeven dat Lewis Hamilton en hijzelf fikse boetes kregen wanneer ze elkaar tegenkwamen op het circuit. Tegen het einde van de samenwerking tussen de twee Mercedes-coureurs was de strijd dusdanig verhit dat Mercedes geen andere optie zag dan contractueel vast te leggen wat de rijders wel en niet mochten in gevecht met elkaar. Rosberg blikt terug op het fameuze 2016-seizoen.

'We maakten het het team extreem lastig', stelt hij volgens Express. 'Het ging zelfs zo ver dat we op een gegeven moment met pen en papier een gedragscode opstelden met wat we wel en niet mochten doen in wiel-aan-wiel-gevechten.' In 2016 streden de Mercedes-mannen om de titel, wat meer dan eens resulteerde in een aanvaring tussen de kemphanen.

Mercedes was niet gediend van het gedrag van de coureurs, maar wist ze niet met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarom poogde Toto Wolff het probleem op een gegeven moment maar op te lossen met financiële straffen: 'In die gedragscode stonden zelfs penalties, met heel veel nullen erachter. Er was geen andere manier (om de vrede op het circuit te bewaren, red.). Het was te heftig en te extreem.'

Wolff past lessen toe bij Russell

Nu heeft Hamilton in de vorm van George Russell een nieuwe teamgenoot. De lessen die Wolff leerde bij zijn oude coureursduo past hij in 2022 toe, meent de enkelvoudig wereldkampioen: 'Ik denk dat Wolff heel erg veel geleerd heeft van die jaren dat hij ons in toom moest houden. Dat helpt hem nu ook bij het omgaan met Russell, want het is erg lastig.'

'Je wil hem niet beperken in zijn mogelijkheden, maar je wil wel benadrukken dat hij niet met Hamilton moet crashen. Die grens is lastig te bepalen. Ik denk dat Wolff dat geweldig doet momenteel', concludeert Rosberg. Russell en Hamilton hebben het tot op heden nog niet met elkaar aan de stok gekregen, maar reden ook meer dan eens aan tegenovergestelde uiteinden van de grid, met de zevenvoudig wereldkampioen diep in het middenveld, en zijn jongere teamgenoot in de subtop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws