Webber blij dat Piastri in Abu Dhabi kon testen voor McLaren: 'Dat was cruciaal' Formule 1
Formule 1

Webber blij dat Piastri in Abu Dhabi kon testen voor McLaren: 'Dat was cruciaal'

Webber blij dat Piastri in Abu Dhabi kon testen voor McLaren: 'Dat was cruciaal'

Mark Webber benoemt dat de test die Oscar Piastri aan het einde van 2022 reed in Abu Dhabi, erg belangrijk was voor de coureur. De Australische jongeling zal komend seizoen zijn debuut maken als Formule 1-coureur bij het team van McLaren. Met de beperkte testtijd die er tegenwoordig is, kan dat echter best lastig zijn voor rookies.

Na afloop van het Formule 1-seizoen in 2022, reed Piastri nog een test voor het team van McLaren. 'Het is cruciaal', begint Webber hierover bij de KTM Summer Grill. 'Natuurlijk is de werkomgeving belangrijk, vooral voor iemand als Oscar, die zo waanzinnig gedetailleerd is. Hij is methodisch in zijn aanpak en McLaren heeft dat al gezien, wat geweldig is', prijst de Australiër.

De tijd voor Piastri om in de McLaren te kunnen rijden was volgens Webber erg belangrijk voor het karakter van Piastri. 'Je kunt in de fabriek net zoveel doen als een reservecoureur, wat dat ook is of kan zijn, maar je moet racen en je daarop voorbereiden', zo vertelt de manager van de 21-jarige. 'Uiteindelijk heeft hij genoten van die tests en dat was heel goed voor ons en een briljant scenario om die test te kunnen doen', benoemt Webber tevreden.

Webber: 'Het is tegenwoordig moeilijk voor jongeren'

Tijdens de tests hebben Piastri en McLaren veel kunnen leren, wat ze alvast kunnen meenemen naar het nieuwe seizoen. 'Het geeft hen en Oscar wat dingen om over na te denken, uiteraard tijdens de winter ter voorbereiding op Bahrein dit jaar, omdat de tijd voor het testen nu vrij kort is', vervolgt Webber.

Een tijd geleden was het testschema heel anders. 'Ik ben nu een fossiel, ik ben een oude man, maar vroeger verreden we heel veel tests, maar voor de jongeren is het nu duidelijk vrij beperkt', benoemt Webber. 'Oscar had tot juni acht dagen in de auto gezeten en had toen een gat van vier maanden, dus het is niet zoals tennis of golf, het is tegenwoordig behoorlijk moeilijk voor deze jongeren', eindigt de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws