Verstappen kan nog altijd verbeteren: 'Hij zal niet blij zijn dat ik dit heb gezegd' Formule 1
Formule 1

Verstappen kan nog altijd verbeteren: 'Hij zal niet blij zijn dat ik dit heb gezegd'

Verstappen kan nog altijd verbeteren: 'Hij zal niet blij zijn dat ik dit heb gezegd'

Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing, benoemt dat Max Verstappen een nog betere coureur kan worden. De Nederlander wist de afgelopen twee seizoenen het kampioenschap te winnen en elk jaar lijkt hij nog beter te worden. Monaghan ziet het enorme talent van Verstappen, maar volgens hem is er altijd nog ruimte voor verbetering.

Monaghan prijst de Nederlander om zijn talent en ziet dat zijn succes zeker te maken heeft met de opvoeding van Jos Verstappen. 'Max is technisch buitengewoon begaafd. Als jonge jongen deed hij veel werk, vaak geleid door zijn vader, en dat zie je terug in de resultaten', begint de ingenieur tegenover de officiële site van de Formule 1. 'Hij weet waar hij het over heeft in de auto en hij weet wat hij wil.'

De Brit weet natuurlijk hoe de tweevoudig wereldkampioen is in de samenwerking en is dan ook onder de indruk. 'Met zijn ingenieurs weten ze hoe ze een auto moeten afleveren die hij mooi uitgebalanceerd en gemakkelijk te besturen vindt... Nou ja, niet per se gemakkelijk te besturen, maar wel bestuurbaar. Hij zorgt goed genoeg voor zijn banden zodat hij een situatie aankan', vervolgt Monaghan over Verstappen.

Monaghan: 'Verstappen zal me niet bedanken dat ik dit zei'

De sterke resultaten van de 25-jarige zijn ook iets dat in de fabriek van Red Bull opvalt. 'Als je kijkt naar zijn cijfers van de afgelopen seizoenen dat hij bij ons is geweest, dan is dat verbluffend. Hij zou dat niet bereiken als hij geen uitzonderlijke coureur was', benoemt Monaghan. 'En kan hij verbeteren? Ja, natuurlijk kan hij dat. Hij zal me misschien niet bedanken dat ik dat heb gezegd', grapt de hoofdingenieur. 'Ik denk dat er punten zijn waarop hij nog wat beter kan worden. Hij zal in zichzelf graven en bedenken wat hij een seizoen beter zou kunnen doen, en het is aan ons om hem een auto te geven om die vaardigheden te demonstreren', eindigt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws