Webber staat achter keuze van Vettel: 'Ik denk niet dat het een verrassing is' Formule 1
Formule 1

Webber staat achter keuze van Vettel: 'Ik denk niet dat het een verrassing is'

Webber staat achter keuze van Vettel: 'Ik denk niet dat het een verrassing is'

Mark Webber blikt terug op de carrière van Sebastian Vettel, waarbij hij nog samen met de Duitser heeft gereden bij Red Bull Racing. Vettel wist naast Webber al zijn kampioenschappen te winnen en in totaal hebben ze 94 races naast elkaar gereden. Daarmee is de Australiër voor Vettel zijn langstzittende teamgenoot. Van 2009 tot 2014 hebben de twee samen binnen één team gereden, totdat de viervoudig wereldkampioen vertrok naar Ferrari.

'Hij heeft een ongelooflijke carrière en was onaantastbaar in de kampioenschapsjaren', begint Webber tegenover Formula1.com, als hem wordt gevraagd naar het aangekondigde afscheid van Vettel. 'Hij was denk ik een absolute masterclass voor velen van ons, in die jaren. Er waren toen veel regels waar hij ongelofelijk hard aan heeft gewerkt om ze te begrijpen en dat heeft hij geweldig gedaan.'

'Hij heeft de juiste beslissing genomen'

Nadat Vettel in 2009 nog als tweede eindigde in het kampioenschap, was het de vier jaren erna raak. 'Hij heeft in korte tijd een fenomenaal aantal successen geboekt, iets waar alle collega's respect voor hebben', aldus Webber, die begrijpt dat Vettel heeft besloten om te stoppen. 'Ik denk dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Ik denk niet dat het een verrassing is.'

Als Webber terugkijkt op zijn tijd bij Red Bull naast Vettel, dan omschrijft hij de sfeer als gespannen. 'Het is makkelijker om teamgenoten te zijn als je voor punten vecht. Het winnen van kampioenschappen en races zijn meer uitdagend. Naarmate zijn carrière vorderde, vooral in het laatste jaar of zo, is zijn hele positie veranderd in termen van wat hem motiveert en waar hij naar uitkijkt in de volgende fase van zijn leven', sluit Webber af.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws