Update | AlphaTauri dacht niet aan terugkeer Vettel: 'We hebben een andere filosofie' Formule 1
Formule 1

Update | AlphaTauri dacht niet aan terugkeer Vettel: 'We hebben een andere filosofie'

Update | AlphaTauri dacht niet aan terugkeer Vettel: 'We hebben een andere filosofie'

Christian Horner heeft tegenover Channel 4 aangegeven dat Red Bull Racing overwoog om Sebastian Vettel te halen in plaats van Sergio Pérez. De Duitser heeft een succesvol verleden bij het team en was na zijn vertrek bij Ferrari een optie voor Red Bull. Het team koos uiteindelijk ervoor om Pérez vast te leggen. Horner vergeleek de situatie met het teruggaan naar een ex en gaf aan dat het nooit meer hetzelfde zou zijn.

Vettel genoot de meest succesvolle periode van zijn Formule 1-carrière bij Red Bull. Hij won vier coureurskampioenschappen op rij tussen 2010 en 2013 en Red Bull won ook de constructeurstitel in alle vier die seizoenen. Vettel vertrok in 2015 naar Ferrari waar hij moest vertrekken na het 2020-seizoen. De Duitse-coureur is volgens Horner intern besproken, maar uiteindelijk werd het Pérez. De viervoudig wereldkampioen tekende vervolgens bij Aston Martin, maar kwam daar niet helemaal uit de verf. Aan het eind van dit seizoen stopt Vettel ermee en Fernando Alonso zal hem gaan vervangen.

Horner vergeleek een terugkeer van Vettel als teruggaan naar een ex-vriendin: 'We hebben een paar verkennende gesprekken gehad', onthulde Horner. 'Maar het zou een beetje zijn alsof je teruggaat naar een ex-vriendin, het zou waarschijnlijk nooit helemaal hetzelfde zijn de tweede keer. Wat we samen bereikten was zo opmerkelijk. Het was zo fenomenaal en dat zal altijd deel uitmaken van onze geschiedenis, en we zijn enorm trots om hem als onderdeel van ons team te hebben gehad', aldus de Red Bull-teambaas.

Horner wist niet dat Vettel ging stoppen

Horner gaf aan dat hij niet wist dat de Duitser zou gaan stoppen. 'Ik denk niet dat iemand dat wist, ik zag hem toen hij de paddock verliet in Paul Ricard en het was duidelijk een frustrerende dag voor hem geweest. Maar ik denk dat het de juiste beslissing voor hem is. Het is niet goed om hem op het middenveld te zien rondrijden. Ik denk niet dat hij daar enige voldoening uit haalt. De tijd is rijp om het doek te trekken over wat een geweldige carrière is geweest.'

Update 13.51u (06/08) | AlphaTauri dacht niet aan terugkeer Vettel: 'We hebben een andere filosofie'

AlphaTauri heeft nooit overwogen om Sebastian Vettel in 2021 terug te laten keren bij het team. Dat vertelt teambaas Franz Tost in gesprek met Motorsport-Total.com. Vettel verliet Ferrari eind 2020 en koos uiteindelijk voor Aston Martin, nadat Red Bull Racing in eerste instantie nog de opties bekeek om de viervoudig kampioen terug te halen.

Vettel reed tussen medio 2007 en 2008 voor het voormalige Toro Rosso, dat ook in doe vorm diende als juniorteam voor Red Bull. In de vorm van AlphaTauri is de Italiaanse renstal dat nog steeds, waardoor een terugkeer van Vettel in 2021 geen optie was. Tost legt uit: 'Dat was nooit een gespreksonderwerp, omdat we een andere filosofie hebben. We zijn verantwoordelijk voor het opleiden van jonge coureurs uit de Red Bull-pool. Sebastian was destijds niet zo'n coureur en dus werd er helemaal niet over gesproken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws