Alesi richt zich tot boze Ferrari-fans: 'Daar is nu geen behoefte aan' Formule 1
Formule 1

Alesi richt zich tot boze Ferrari-fans: 'Daar is nu geen behoefte aan'

Alesi richt zich tot boze Ferrari-fans: 'Daar is nu geen behoefte aan'

Jean Alesi is van mening dat Ferrari gesteund moet worden na de fouten die werden gemaakt tijdens de Grand Prix van Hongarije. Opnieuw wist het team van Mattia Binotto niet te winnen, en was het Max Verstappen die vanaf de tiende plek naar de overwinning reed. Het gat op Charles Leclerc is daarmee opgelopen tot 80 punten, en daarmee wordt het voor Ferrari een zware klus.

'Ik wil me richten tot de boze en teleurgestelde Ferrari-fans', begint Alesi in een column voor Corriere della Sera. 'Het is een seizoen dat aanvoelt als een rollercoaster. En dat verhoogt emoties en reacties. Als je droomt van een overwinning die vervolgens omslaat in een nederlaag, is het een sportdrama waarvan de passie lijkt op die van voetbalfans.'

'Negativiteit brengt nooit iets goeds'

Voor veel Ferrari-fans zullen de afgelopen races niet veel hoop bieden. 'Ik heb ook last van emoties als ik denk aan Hongarije', zegt Alesi. 'Het weer veranderde de prestaties in de race en er werden fouten gemaakt in de set-ups. Maar tegen Ferrari ingaan is voor geen enkele fan goed, want negativiteit brengt nooit iets goeds. Ik zeg dit met begrip voor elke uitbarsting, want passie bestaat uit sterke gevoelens', weet Alesi.

'We kunnen de race analyseren om te kijken waar het misgaat, maar daar is nu geen behoefte aan', gaat Alesi verder. 'Wat nodig is, is een oproep van mij om vol te houden, om het team te ondersteunen. Ik wil van Ferrari blijven houden, omdat de mannen binnen het team de eersten zijn die lijden voor elke nederlaag, voor elke fout die tot een nederlaag leidt', sluit Alesi af.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws