Wereldkampioen worden is niet alles voor Ricciardo: 'Het is leuk geweest, ik heb de wereld gezien' Formule 1
Formule 1

Wereldkampioen worden is niet alles voor Ricciardo: 'Het is leuk geweest, ik heb de wereld gezien'

Wereldkampioen worden is niet alles voor Ricciardo: 'Het is leuk geweest, ik heb de wereld gezien'

Daniel Ricciardo heeft het sinds zijn komst naar McLaren het duidelijk afgelegd tegen zijn teamgenoot en beleefde in 2021 een bijzonder moeilijk eerste seizoen in bij het team uit Woking. De Australiër hoopte dat 2022 een ander verhaal zou worden, vooral na zijn briljante overwinning vorig jaar, maar zeven races in de nieuwe campagne lijkt er nog maar weinig veranderd te zijn. Toch zet de McLaren-coureur nog steeds te kunnen racen.

In een interview met Crash.net zegt Ricciardo de moed niet op te geven. 'Het is een beetje eb en vloed, soms heb ik het moeilijk met mezelf', zegt Ricciardo. 'Maar op andere momenten ben ik opgefokt en gemotiveerd om het ongelijk van veel mensen te bewijzen en mezelf gelijk te geven. Meer dan eens gniffel ik om de twijfel van het publiek. Al in april en mei van vorig jaar waren er artikelen als 'hij is het kwijt', maar zes maanden eerder in 2020 werd ik gezien als een van de uitblinkers van dat seizoen.

Wereldkampioen worden is niet alles

De Australië zegt verder dat hij ook genoegen zou nemen met zijn Formule 1-carrière als hij geen wereldkampioen wordt in zijn tijd in de Formule 1. 'Ik weet dat er zoveel variabelen zijn in deze sport en dat zoveel dingen samen moeten gaan. Het is geen tennis, het is niet zo dat als ik de bal op die dag beter raak, ik de wedstrijd ga winnen. Het is niet zo zwart-wit', aldus Ricciardo die daarbij aangeeft dat een goede auto en een goed team cruciaal zijn voor de succes van een coureur.

Toch betekend wereldkampioen worden niet alles voor de Australier: 'Er is geen garantie dat ik wereldkampioen zal worden, dus ik zou het vreselijk vinden om terug te kijken op een 15-jarige carrière met wroeging of woede of ongenoegen. Ik zou het vreselijk vinden om terug te kijken en te zeggen 'oh ik was geen wereldkampioen, dus dat was klote. Want de waarheid is, dat is het niet. Het is leuk geweest, ik heb de wereld gezien. Dus er zijn andere kleine dingen om nog steeds van te genieten. Maar zou het beter zijn als ik wereldkampioen was? Absoluut', zegt Ricciardo.

Ricciardo vastberaden om te presteren

De McLaren-coureur zegt vastberaden te zijn om te presteren. 'De realiteit is dat ik in zes maanden niet ben vergeten hoe ik moet rijden, ik heb mijn competitieve kant niet verloren, het is gewoon een soort van moment in de tijd waarvan ik wist dat ik eruit kon komen. Je gaat altijd mensen krijgen die dit en dat zeggen. Het is wat het is. Het is aan mij in de auto om hun ongelijk te bewijzen' aldus Ricciardo.

'Dit jaar gaat het er meer om dat ik mezelf kan bewijzen. Zelfs in Monza zeggen mensen nu 'oh het was maar eenmalig'. Je wint niet zomaar in de F1, het gebeurt niet zomaar. Je moet een heel bepaald individu zijn om een perfect weekend in de F1 uit te voeren. Ik weet dat ik het nog steeds kan en ik geloof 100% in mezelf. Zelfs toen ik vorig jaar een beetje wankelde, kwam het weer terug. Het is makkelijk om op papier te kijken en te zeggen 'het is niet anders', maar ik blijf eraan werken' zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws