Horner geeft Mercedes een trap na: 'Zelfs met onze downgrade verslaan we hun upgrade' Formule 1
Formule 1

Horner geeft Mercedes een trap na: 'Zelfs met onze downgrade verslaan we hun upgrade'

Horner geeft Mercedes een trap na: 'Zelfs met onze downgrade verslaan we hun upgrade'

Aan het begin van het weekend werd door James Allison, de technisch directeur van Mercedes, gesuggereerd dat de updates van Red Bull Racing de RB20 langzamer hadden gemaakt. Toch wist Max Verstappen voor beide Mercedes-coureurs over de finish te komen, waardoor Christian Horner het niet kon laten een opmerking te maken over de eerdere uitspraken. ‘Zelfs met onze downgrade verslaan we hun upgrade’, zegt de Red Bull-teambaas tegen Motorsport.com.

Allison keek aan het begin van het Grand Prix-weekend in Canada terug op de race van Monaco en het teleurstellende resultaat van Red Bull, dat met Verstappen achter het stuur niet het podium wist te halen. ‘Het lijkt erop dat hun upgrade een downgrade was’, zei de technisch directeur over de RB20. ‘Dus het wordt duimen dat het daar misgaat.’ Toch toonde hij nog enig medeleven. ‘Een upgrade die niet werkt maakt het leven een stuk lastiger, want dan verlies je het vertrouwen in je middelen en daarmee verlies je ook veel tijd. Tijd is je grote vriend, het verlies ervan je grootste vijand’, concludeerde Allison.

Mercedes kwalificeert goed, toch verslaat Verstappen ze

De Mercedes deed het goed in de kwalificatie. George Russell mocht de Grand Prix van Canada vanaf poleposition beginnen. Hoewel hij het podium wel haalde, was de winst uiteindelijk toch voor Verstappen. Dit tot genoegen van teambaas Horner, die het niet kon laten een opmerking te maken over de uitspraken van Allison. ‘Zelfs met onze downgrade verslaan we hun upgrade’, zegt de Brit. ‘Het was fijn deze race te winnen’, aldus de teambaas.

Voorafgaand aan de race in Montréal gaf Verstappen zelf nog aan dat het een lastige race ging worden voor de RB20, gezien de kerbstones een zwakke plek van de bolide zijn. Dit zorgt bij Horner voor extra enthousiasme, wetende dat de auto dus zeker niet dominant was op het Canadese circuit en de race ook door een andere coureur gewonnen had kunnen worden. ‘De afgelopen races waren niet makkelijk voor ons, maar we hebben van de afgelopen drie races twee weten te winnen’, benadrukt hij. ‘We pakten hier bijna poleposition met een auto waarvan beide coureurs zeggen dat het gebreken heeft. Er is nog veel om te verbeteren en daar gaan we op focussen’, voegt hij eraan toe.

Snelle Mercedes mogelijk eendagsvlieg

Ook later in het jaar komen nog een aantal circuits voorbij waar de RB20 naar verwachting niet de dominante auto zal zijn. ‘Op circuits als Singapore kunnen we weer problemen verwachten. Maar we verwachten dat Ferrari, McLaren en nu ook Mercedes competitief zullen zijn op elke baan’, voorspelt Horner. ‘Hoewel we zes uit negen races hebben gewonnen moeten we er bovenop zitten om het gat met de andere teams te vergroten’, is de teambaas van mening. Toch komt hij snel terug op zijn uitspraak over een competitieve Mercedes. ‘Ze doen het altijd goed op groene circuits en er zijn hier geen snelle bochten’, vertelt de Brit. ‘Met het nieuwe asfalt, zat het ze wellicht heel erg mee hier. Laten we de komende races kijken of ze echt in vorm raken of dat dit eenmalig was’, sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws