Williams: 'Dit is waarom mijn vader teambaas bleef tot aan de verkoop van het team' Formule 1
Formule 1

Williams: 'Dit is waarom mijn vader teambaas bleef tot aan de verkoop van het team'

Williams: 'Dit is waarom mijn vader teambaas bleef tot aan de verkoop van het team'

Frank Williams bleef tot aan de verkoop van zijn team de teambaas van de Britse renstal en zijn dochter Claire hield de titel van plaatsvervangend teambaas. In de podcast 'Racing Lines' doet de dochter van de langstzittende teambaas ooit een boekje open over waarom dit het geval was en dat ze zelf best graag de titel had gekregen, maar deze uiteindelijk toch niet wilde.

Williams senior richtte zijn team op in 1977 en bleef tot aan de Grand Prix van Italië vorig jaar de teambaas. Dat was tevens het moment dat het laatste overgebleven 'familieteam' van de sport werd verkocht aan Dorilton Capital. Vader en dochter sloten daarmee de deur dicht van een zeer succesvol project van de familie.

'Mijn vader droeg deze titel altijd bij zich', vertelt Williams. 'En dat wilde hij ook nooit opgeven. Naar mijn mening was dat het juiste om te doen. Ik kan me niemand anders voorstellen met die titel dan mijn vader.' Williams nam de titel van plaatsvervangend teambaas op haar in 2013, omdat haar vader, volgens Williams, 'niet meer bezig kon zijn met de dagelijkse gang van zaken.'

'Als mijn vader was overleden, was titel van 'teambaas' met hem meegegaan'

Desondanks had dochter Claire graag de titel van teambaas overgenomen, maar uiteindelijk is ze blij dat ze hem niet heeft gekregen: 'Ik wilde die titel echt graag. Ik deed het werk van een teambaas, dus ik was ervan overtuigd dat ik het moest krijgen. In het begin knaagde het ook wel aan me dat ik hem niet kreeg, maar ik kwam tot het besef dat mijn vader hem tot zijn einde zou moeten dragen. Als hij was overleden, dan was de titel samen met hem meegegaan', aldus een zeer openhartige Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws