Williams-teambaas: 'Uitreiking wk-punten bij sprintrace problematisch' Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas: 'Uitreiking wk-punten bij sprintrace problematisch'

Williams-teambaas: 'Uitreiking wk-punten bij sprintrace problematisch'

Het uitreiken van punten bij sprintraces is één van de belangrijkste aspecten waarover nog overeenstemming moet komen. Aan de ene kant zouden teams een sprintrace kunnen verwaarlozen als er geen punten mee gehaald kunnen worden. Aan de andere kant zorgt het uitreiken van wk-punten ervoor dat de hoofdrace op zondag een deel van zijn waarde verliest.

Het is volgens Simon Roberts een probleem dat op meerdere manieren opgelost kan worden. 'Er liggen echt hele goede ideeën op tafel', vertelde de teambaas van Williams aan Racefans. Toch is hij sceptisch over de uitvoering daarvan. 'We hebben het gemodelleerd en ik denk dat er niet echt veel in zit voor ons. Ik denk dat het belangrijker is dat we de spirit van de Formule 1 behouden.'

Het kunnen behalen van wk-punten zou volgens Roberts de sprintraces spannend kunnen maken. 'Je wilt dat de coureurs tot het einde blijven vechten. Niet dat ze opgeven als er geen punten te behalen zijn.' Toch moet men uitkijken dat een korte race op zaterdag niet de hoofdrace op zondag overschaduwt. 'De belangrijkste race is op zondag en dat moeten we zo houden. Ik weet zelf de oplossing nog niet, maar er werken genoeg slimme mensen aan. Dus ik weet zeker dat het goed komt.'

Veel details moeten nog besproken worden

Het sprintraceconcept is in grote lijnen al rond, maar bevat toch nog veel onzekerheden. 'Er worden op de achtergrond nog veel details besproken', verklaarde de teambaas. 'Wanneer begint bijvoorbeeld parc fermé? Over dat soort dingen moet nog onderhandeld worden.' Eerder kaartte Andrew Green, technisch directeur van Aston Martin, hetzelfde probleem aan. De teams zouden te weinig informatie hierover krijgen van de organisatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws