Windsor: 'Met minder tijd in de windtunnel levert Newey alsnog fantastisch werk' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Met minder tijd in de windtunnel levert Newey alsnog fantastisch werk'

Windsor: 'Met minder tijd in de windtunnel levert Newey alsnog fantastisch werk'

Peter Windsor denkt niet dat Red Bull Racing heel erg bang is voor de straf die het mogelijk gaat krijgen voor het overschrijden van het budgetplafond. De Oostenrijkse renstal heeft een kleine overtreding begaan en zal daarom ook geen zware straf krijgen. Er zijn geluiden dat mogelijk de wereldtitel van Max Verstappen wordt afgepakt, maar dat vindt Windsor onzin.

De cijfers omtrent de overschrijding van het budgetplafond zijn momenteel nog niet bekend. 'Als het klopt dat de overschrijding rond de twee miljoen dollar ligt, dan verwacht ik dat Red Bull direct gestraft wordt', zegt Windsor in zijn eigen YouTube-video. Dat zou dan neer moeten komen op een financiële straf voor de Oostenrijkse renstal. 'Bovendien weet ik wel zeker dat Red Bull ook een straf krijgt die het team in de komende jaren zal hinderen. Denk hierbij aan minder tijd in de windtunnel en een lager budgetplafond.'

Er is ook de roep om alle punten van Red Bull in 2021 af te pakken. Zo verliest Verstappen zijn wereldtitel, maar Windsor weet zeker dat dit momenteel niet aan de orde is. 'Ik heb van meerdere belangrijke mensen in de Formule 1-wereld gehoord dat dit niet gaat gebeuren. De fans roepen wel om een dergelijke straf, maar dat betekent echt helemaal niks. Het gaat erom wat de FIA en de FOM een toepasselijke straf vinden. Ik heb nog niks gehoord over het afpakken van punten.'

Windsor: 'Het gaat om de mensen'

Het geschilpunt tussen de FIA en Red Bull lijkt momenteel het salaris van Adrian Newey te zijn. De Oostenrijkse renstal ziet de ingenieur als één van de drie grootverdieners binnen het team, waardoor zijn salaris niet meetelt voor het reglement, maar de FIA heeft een andere mening. Newey zou namelijk onder een ZZP-contract werken, waardoor zijn salaris wel meegerekend moet worden. Dit zou dan ook de reden zijn van de overschrijding van het budgetplafond.

Windsor ziet Newey als één van de belangrijkste personen binnen de Formule 1. De journalist denkt dan ook niet dat Red Bull veel hinder zal ondervinden van een mogelijke straf, zelfs al krijgt het team minder tijd in de windtunnel. 'Bij technologie gaat het nog altijd om de mensen. Je kan een bescheiden budget hebben, maar als je de beste mensen in dienst hebt dan ga je geweldige resultaten boeken. Als Newey minder tijd in de windtunnel krijgt, dan zal hij nog steeds fantastisch werk leveren', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws