Windsor verwacht kansen voor Verstappen: 'Zijn tijden betekenden niet zoveel' Formule 1
Formule 1

Windsor verwacht kansen voor Verstappen: 'Zijn tijden betekenden niet zoveel'

Windsor verwacht kansen voor Verstappen: 'Zijn tijden betekenden niet zoveel'

Peter Windsor verwacht een spannende race op zondag. De gemiddelde tijden van de longruns kwamen op vrijdag grotendeels overeen tussen de verschillende teams. Max Verstappen moest een groot deel van de eerste vrije training vanaf de zijlijn bekijken nadat hij vroegtijdig uit moest stappen met een versnellingsbakprobleem. Windsor zag echter geen groot verschil met de longrun-tijden van Charles Leclerc en George Russell.

Verstappen kende geen goede vrijdag op Zandvoort. De mensen op de tribunes hadden gehoopt dat de coureur van Red Bull Racing opnieuw voor vuurwerk had kunnen zorgen, maar dat lukte de Nederlander niet. Windsor is echter van mening dat het verschil met de andere topteams niet zo groot is. 'De tijden van Verstappen in vergelijking met die van Leclerc betekenen niet zoveel', zegt de journalist op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Hij heeft heel veel tijd in de pits gestaan om te werken aan zijn afstelling na zijn problemen in de eerste vrije training.'

'Als je kijkt naar de longruns dan zie je dat alles wel dicht bij elkaar zit. Dan houd je ook rekening met het verkeer en de verschillende soorten banden', vervolgt Windsor. De verwachting was al dat Ferrari een stuk dichter bij Red Bull zou staan. Toch denkt Windsor dat een andere ploeg nog voor een verrassing kan zorgen. 'Het enige wat je echt kan concluderen, is dat Mercedes weer terug is. Het lijkt er op dat ze weer op het niveau van de Grand Prix van Hongarije zijn.'

Windsor onder de indruk van Russell

George Russell en Lewis Hamilton waren tijdens de eerste vrije training de snelsten. Ook tijdens de tweede training zaten de coureurs van Mercedes er goed bij. 'Je kan verwachten dat George heel erg snel zal zijn tijdens de kwalificatie en de race. Hij was echt geweldig onderweg met veel brandstof aan boord. Lewis had een wat mindere dag, maar zag er niet minder goed uit', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws