WK-stand: Verstappen gaat zomerstop in met megavoorsprong op Leclerc Formule 1
Formule 1

WK-stand: Verstappen gaat zomerstop in met megavoorsprong op Leclerc

WK-stand: Verstappen gaat zomerstop in met megavoorsprong op Leclerc

Max Verstappen gaat de zomerstop in met een megavoorsprong op Charles Leclerc. Ferrari had tijdens de Grand Prix van Hongarije een één-twee moeten behalen, maar wist het op strategisch gebied niet te bolwerken. Daarmee is de achterstand van de Monegask op zijn titelrivaal alleen nog maar groter geworden, en gaat Red Bull Racing de aankomende pauze vol tevredenheid in.

Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz begonnen de Hongaarse wedstrijd vanaf de tweede en de derde plek, en hoefden enkel George Russell te passeren om een perfect resultaat neer te zetten. Na een reeks strategische missers van het team uit Maranello vielen ze echter terug naar de vierde en vijfde plek, waardoor Leclerc dus wederom een suboptimaal resultaat behaalde.

Bij Verstappen kon de afgelopen wedstrijd bijna niet beter verlopen dan deze deed. Na een motorprobleem in de kwalificatie begon de Limburger de wedstrijd vanaf de tiende plaats, en zijn Oostenrijkse team hoopte dan ook op regen om hem een serieuze kans te geven tegen de Ferrari-rijders. Die regen had hij uiteindelijk niet nodig, en daardoor is het gat in de titelstrijd gegroeid van 63 punten naar maar liefst 80 punten.

Ferrari in mineur de zomerstop in

Dat betekent dus dat Ferrari in mineur de zomerstop ingaat. Mattia Binotto gaf vóór de Grand Prix van Hongarije al aan dat alleen een één-twee zou voldoen, en dit lukte dus niet. In Frankrijk liet Leclerc al heel erg veel punten liggen door uit de bocht te schieten, en hij heeft zich op de Hungaroring dus niet kunnen revancheren. Er staat ze een flinke klus te wachten in de tweede seizoenshelft.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws