Game over voor Verstappen: de leider in het WK valt uit Formule 1
Formule 1

Game over voor Verstappen: de leider in het WK valt uit

Game over voor Verstappen: de leider in het WK valt uit

Max Verstappen valt uit de Grand Prix van Australië met technische problemen. Na de start van de race werd hij ingehaald door Carlos Sainz en toen kwam er veel rook onder de auto vandaan. De Nederlander moest zijn auto parkeren. Zijn rem stond vermoedelijk in de brand.

Verstappen begon de Grand Prix van Australië op poleposition, maar moest de leiding na een ronde al uit handen geven aan Sainz. De Nederlander liet op de boordradio weten dat hij de auto even kwijtraakte en dat heel apart vond, maar hij kon nog wel doorrijden. Toen hij zichzelf wilde herpakken voelde de RB20 niet optimaal meer en kwam er ook rook onder de auto vandaan.

Het was op dat moment onduidelijk wat er gebeurde, maar Verstappen liet ook weten dat hij totaal geen remmen meer had. Zijn rechterrem explodeerde en vatte daarna vlam. Hij maakte zijn weg naar de pits nadat hij langzaam terugzakte in het veld en kon de auto heelhuids bij de garage af te leveren.

Eerste DNF sinds 2022

Dit is Verstappens eerste uitvalbeurt sinds de Grand Prix van Australië 2022, dus zijn eerste DNF sinds twee jaar. De Nederlander had een voorsprong van vijftien punten in het klassement, en kan nu mogelijk ingehaald worden door zijn teamgenoot Sergio Pérez die op de tweede plek staat. Tevens moet Verstappen zijn zegereeks dus weer opbouwen, aangezien hij zijn tiende opeenvolgende zege in Melbourne kon pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws