Wolff fan van old school-circuit Zandvoort: 'Baan met heel veel karakter' Formule 1
Formule 1

Wolff fan van old school-circuit Zandvoort: 'Baan met heel veel karakter'

Wolff fan van old school-circuit Zandvoort: 'Baan met heel veel karakter'

Toto Wolff stelt dat het belangrijk is dat Mercedes lessen trekt uit het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps. De Duitse renstal kwam niet al te best voor de dag tijdens de kwalificatie, maar de racepace van de W13 was hoopgevend. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Nederland op het programma en Mercedes hoopt daar een beter resultaat te kunnen boeken. Wolff is in ieder geval te spreken over het karakter van het circuit van Zandvoort.

Lewis Hamilton stond in de kwalificatie op Spa-Francorchamps 1,8 seconde achter Max Verstappen. De teambaas van Mercedes zag dat het een weekend van uitersten was. 'België was echt een heel uitdagend weekend voor ons als teams, maar zulke weekenden maken je nog gemotiveerder', zegt Wolff in een persbericht van Mercedes. 'Er waren heel veel extremen gedurende het raceweekend. Er waren veel snelheidsverschillen tussen zaterdag en zondag, we hadden de moeilijke eerste ronde van Lewis en de podiumkansen van George (Russell, red.).'

Wolff houdt nog altijd de hoop dat Mercedes dit seizoen een race zal winnen. De Oostenrijker wil daarvoor de lessen van afgelopen gebruiken. 'We hebben hard gewerkt om onze moeilijkheden in Spa te begrijpen en gelukkig hoeven we niet heel erg lang te wachten om onze lessen te gebruiken. De rest van ons seizoen hangt af van hoe snel en hoe effectief we door kunnen gaan met leren, zodat we onze beste prestaties kunnen leveren dit seizoen.'

Wolff fan van Zandvoort

Aankomend weekend keert het Formule 1-circus weer terug op Circuit Zandvoort. Wolff is fan van de baan in de Nederlandse duinen. 'De Nederlandse Grand Prix komt eraan en vorig jaar heerste er een echte feestsfeer. Het is een interessant old school-circuit met lange doordraaiers, bochten met banking en heel veel karakter. We kijken ernaar uit om weer terug te zijn en de uitdagingen van het circuit aan te gaan', aldus de teambaas van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws