Horner wil Verstappen in bubbel houden: 'We moeten er druk op blijven zetten' Formule 1
Formule 1

Horner wil Verstappen in bubbel houden: 'We moeten er druk op blijven zetten'

Horner wil Verstappen in bubbel houden: 'We moeten er druk op blijven zetten'

Christian Horner wil Max Verstappen in een bubbel houden tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland. De teambaas van Red Bull Racing weet dat de coureur in de belangstelling zal staan tijdens zijn thuisrace, maar Horner vindt dat het team de race moet benaderen als iedere andere Grand Prix. Verstappen zal gedurende het weekend ook weinig activiteiten buiten het racen doen om de volle focus erop te kunnen houden.

Verstappen kende een geweldig weekend op Spa-Francorchamps. De Nederlands wist op dominante wijze de zege te boeken, maar Horner wil niet te veel in een jubelstemming blijven hangen. 'We moeten de druk erop houden want zodra dat verdwijnt, begin je fouten te maken', vertelt de teambaas bij Motorsport.com. 'We gaan Zandvoort met precies dezelfde discipline benaderen als iedere andere race dit jaar en in vergelijking met een standaard Grand Prix-weekend zijn er geen extra activiteiten voor Max.'

De Nederlander zal in de belangstelling staan van het thuispubliek. Bovendien verwacht Horner dat de fans een zege verwachten van de Red Bull-coureur. 'Natuurlijk gaat er rond het circuit veel om hem te doen zijn, maar we gaan proberen om hem in een bubbel binnen het team te houden en om de verwachtingen te temperen. Natuurlijk gaat er veel van Max verwacht worden omdat hij terugkeert als wereldkampioen met startnummer 1 op zijn auto. We zagen de sfeer vorig jaar en ik denk dat er dit jaar nog een schepje bovenop gaat.'

Horner: 'Verstappen heeft een stap gezet'

Verstappen heeft zelf al aangegeven dat de druk een stuk lager is dit jaar. Horner denkt dat de verminderde druk de coureur goed heeft gedaan. 'Ik denk dat Max sinds het winnen van de wereldtitel vorig jaar nog een stap heeft gezet. Het heeft hem op vele manieren bevrijd en hij rijdt nu op een ongelofelijk niveau. Gezien zijn leeftijd en ervaring is dat denk ik precies wat we nu zien. Hij is een coureur die compleet één is met zijn auto en die in de bloei van zijn carrière zit', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws