De Vries gewild door F1-teams: 'Elke keer in een Formule 1-auto voelt als sollicitatie' Formule 1
Formule 1

De Vries gewild door F1-teams: 'Elke keer in een Formule 1-auto voelt als sollicitatie'

De Vries gewild door F1-teams: 'Elke keer in een Formule 1-auto voelt als sollicitatie'

Nyck de Vries is op de hoogte dat hij gewild is door enkele Formule 1-teams. Zo staat de Nederlander niet alleen op de radar bij Williams, maar zou ook Alpine kunnen doorschakelen naar hem wanneer de deal met Pierre Gasly niet doorgaat. Na zijn indrukwekkende debuut op Monza, hoopt De Vries op meer en denkt hij niet te misstaan op de grid.

'Misschien moet ik maar een PowerPoint-presentatie gaan voorbereiden', vertelt de 27-jarige over de interesse tegenover De Telegraaf. Zo zou Williams willen inlijven voor 2023, terwijl Alpine in De Vries een alternatief ziet voor Gasly, wanneer Colton Herta zijn plekje niet kan overnemen bij AlphaTauri. Ook Nico Hülkenberg en juniorcoureur van de Franse renstal Jack Doohan worden genoemd.

De Vries houdt zich wel bezig met een zitje voor 2023. 'Elke keer als ik in een Formule 1-auto zit, voelt het als een soort sollicitatie of auditie. Ik ben blij dat het nu zo is gegaan en dat ik direct punten heb kunnen pakken. Ik denk dat ik niet missta op deze grid. Wat er ook gebeurt, dit pakt niemand mij meer af', kijkt de man uit Sneek trots terug op zijn debuut, waarin hij als negende eindigde en meteen twee WK-punten pakte.

Appcontact met Verstappen en felicitaties van Hamilton

Over zijn debuut vertelt De Vries dat hij vooraf niet al te veel erover had kunnen nadenken. 'Misschien hielp dat juist wel, al heb ik de nacht ervoor nauwelijks kunnen slapen. Mijn start was niet geweldig, maar goed genoeg om mijn positie te behouden.' Daarna kwam hij steeds meer in zijn ritme en werden punten een feit. 'Ik weet dat ik wat geluk heb gehad met uitvalbeurten en straffen van anderen, maar we nemen het zoals het is.'

De Vries mocht na afloop rekenen op 'prachtige' woorden van Max Verstappen en Lewis Hamilton. 'Met Max heb ik zaterdagavond en ook zondagochtend nog wat ge-appt. Lewis feliciteerde mij ook gelijk. Dat waardeer ik enorm. En ik ben ook heel blij dat de fans op mij hebben gestemd als Driver of the Day.' Nu is de Fries vooral heel moe. 'Ik zweette tijdens de race niet veel en had het onder controle, maar inmiddels voel ik mijn armen en schouders nauwelijks nog.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws