Aston Martin kondigt F2-kampioen Drugovich aan als junior- en reservecoureur Formule 1
Formule 1

Aston Martin kondigt F2-kampioen Drugovich aan als junior- en reservecoureur

Aston Martin kondigt F2-kampioen Drugovich aan als junior- en reservecoureur

Felipe Drugovich is benoemd tot junior- en reservecoureur van Aston Martin, zo maakt het Formule 1-team bekend via de officiële kanalen. De Braziliaan, die op Monza de Formule 2-titel veiligstelde, is de eerste die deel uit zal maken van het nieuwe juniorprogramma van Aston Martin.

De 22-jarige ondertekende het contract met Aston Martin op de dag dat hij kampioen werd - afgelopen zaterdag. Nu hij namens Aston Martin juniorcoureur is, zal Drugovich in actie komen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi in november. Vervolgens zal hij een intensief testprogramma afwerken in 2023 en aanwezig zijn bij races als reservecoureur.

Drugovich vertelt dat zijn benoeming tot junior- en reservecoureur van Aston Martin een fantastische kans is voor hem. Het is naar eigen zeggen een mooie toevoeging aan zijn al geslaagde 2022. 'Winnen in de Formule 2 wordt al lang beschouwd als het best mogelijke startpunt voor een carrière in de Formule 1, en ik zie mijn rol bij Aston Martin als het krijgen van alle tools om die cruciale volgende stap te zetten.'

'Voor mij zal 2023 een leercurve zijn', vervolgt de huidig MP Motorsport-rijder. 'Ik zal werken met het F1-team, maar mijn primaire doel is om te leren en te ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat dit me de kans geeft om in de toekomst in de Formule 1 te racen', besluit Drugovich, die indruk heeft gemaakt op teambaas Mike Krack. 'Felipe heeft ongelooflijk talent, vastberadenheid en consistentie getoond om het Formule 2-kampioenschap van dit jaar te winnen', zegt de Luxemburger.

Aston Martin hoopt op Drugovich als nieuwe Braziliaanse F1-ster

Krack is verheugd om de Braziliaan aan het team toe te voegen. 'We zijn verheugd dat hij zich bij ons voegt als lid van ons Driver Development Programme en we kijken ernaar uit hem in november in Abu Dhabi te verwelkomen als onderdeel van ons team.' Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll sluit zich aan bij Krack. 'We hebben Felipe's pad naar succes in de Formule 2 dit jaar bekeken en bewonderd en we willen hem alle vaardigheden en ervaring geven die nodig zijn om de volgende stap in zijn carrière te kunnen zetten.'

Stroll weet dat de Formule 1 sinds 2017 geen Braziliaanse coureur meer heeft gehad - Felipe Massa was de laatste. De Canadees hoopt dat ook dat Drugovich uitgroeit tot die nieuwe Braziliaanse F1-coureur. 'In de loop der tijd zou het de ultieme validatie zijn als hij een Formule 1-coureur zou worden en zich zou voegen bij het grote pantheon van Braziliaanse coureurs zoals Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna', aldus Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws