Wolff kijkt met open mond naar DRS-voordeel Red Bull: 'Gewoon verbijsterend' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt met open mond naar DRS-voordeel Red Bull: 'Gewoon verbijsterend'

Wolff kijkt met open mond naar DRS-voordeel Red Bull: 'Gewoon verbijsterend'

Toto Wolff kijkt met verbazing naar het snelheidsvoordeel dat Red Bull Racing heeft als de DRS-vleugel openstaat. Meerdere mensen in de paddock hebben al opgemerkt dat de auto van de Oostenrijkse renstal pijlsnel is als deze gebruik kan maken van de DRS. Mede hierdoor behoorde een zege voor de achtvoudig constructeurskampioen niet tot de reële mogelijkheden. Desalniettemin is Wolff tevreden met de prestatie van afgelopen weekend.

Mercedes leek even te kunnen hopen op een strijd voor de overwinningen. Desondanks schoot Max Verstappen tijdens de race gemakkelijk voorbij aan Lewis Hamilton. 'Zij hebben met de DRS open een snelheidsvoordeel op de rechte stukken, dat is gewoon verbijsterend', geeft Wolff aan bij Motorsport.com. 'Maar deze sport is een meritocratie. Als jij een auto hebt die snel is op de rechte stukken omdat je je zaken op orde hebt, dan is het aan ons om dit uit te zoeken en hulpmiddelen te vinden om dezelfde performance op het rechte stuk te hebben.'

Wolff: 'Dit circuit hielp ons absoluut'

Na de inhaalactie van Verstappen werd al snel duidelijk dat een overwinning alleen nog mogelijk zou zijn bij nog meer chaos in de race. Ondanks het feit dat de zege uitbleef voor de Duitse renstal, is Wolff tevreden met de tweede plek van Hamilton. 'Is dit hoe onze basis moet zijn? Dat weet ik niet zeker. Ik denk dat we het maximale hebben gehaald uit wat we hebben. Het was goed om te zien dat we tegen Ferrari en Aston Martin raceten. Dat moeten we gewoon zien te consolideren.'

De race verliep door de uitvalbeurt van George Russell niet helemaal zoals gewenst voor Mercedes. De W14 liep goed op het Albert Park Street Circuit, dus na de goede kwalificatie was er een goede mogelijkheid op veel punten. 'Onze auto mist wat performance aan de achterkant. Dit circuit hielp ons absoluut. Het liet ons er een beetje beter uitzien dan het geval zou moeten zijn, maar we kennen onze zwakheden en moeten deze gewoon oplossen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws