Wolff kijkt naar Hongarije: 'Wordt zeker lastiger dan in Silverstone' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt naar Hongarije: 'Wordt zeker lastiger dan in Silverstone'

Wolff kijkt naar Hongarije: 'Wordt zeker lastiger dan in Silverstone'

Toto Wolff denkt dat de Grand Prix van Hongarije moeilijker wordt dan de afgelopen wedstrijd in Groot-Brittannië. Waar in het verleden het voordeel op Silverstone altijd groot was, is dat voordeel de afgelopen jaren op de Hungaroring kleiner geweest. Met het relatieve prestatieverlies van Mercedes aan Red Bull Racing staat ze dus een zware klus te wachten.

'Je kan niet verwachten dat wij het weekend in gaan als favoriet, maar we proberen het kampioenschap open te houden en misschien wel het voordeel te pakken', geeft de Mercedes-teambaas aan ten overstaan van RTL. 'Het gaat zeker een lastiger weekend worden dan we in Silverstone kenden. We begrijpen de auto nu wel beter', voegt hij daaraan toe. Wolff speelt zichzelf in de underdogpositie, zoals hij dit jaar voorafgaand aan vrijwel elk raceweekend gedaan heeft.

Wisselende verwachtingen van Mercedes

Voor de Oostenrijker is het lastig om te bepalen hoe het ervoor staat met zijn team vergeleken met de Oostenrijkse concurrenten. Omdat de titelstrijd in 2021 heen en weer slingert tussen twee teams, wordt het er niet bepaald duidelijker op wie de favoriet is. 'In de Formule 1-omgeving kan het nog wel eens wisselen tussen manie en wanhoop', stelt de man uit Wenen.

'Als je een slechte race of slechte races gekend hebt, wordt je afgeschreven. Als je in Silverstone dan weer wint, heb je het momentum weer. Als team moeten we gewoon zien te rekenen op onze stabiliteit. We moeten onze krachten niet uit het oog verliezen, de bolide ontwikkelen en tegelijkertijd operationeel foutloos te werk gaan', concludeert hij. Loopt alles op rolletjes dan zou Max Verstappen te verslaan kunnen zijn. Zo niet dan voorspelt hij een moeilijk weekend.

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws