Update II | 'Jos Verstappen sprak wél met F1-Insider' Max Verstappen
Max Verstappen

Update II | 'Jos Verstappen sprak wél met F1-Insider'

Update II | 'Jos Verstappen sprak wél met F1-Insider'

Jos Verstappen is totaal niet te spreken over de houding van het team van Mercedes en Toto Wolff na de overwinning van Lewis Hamilton in de Britse Grand Prix. Wolff hoeft van de vader van de gecrashte Max Verstappen ook niet mee te bellen, zo vertelt hij in gesprek met F1-Insider.

Zondag, vlak na de race, klaagde Verstappen op social media al over Mercedes. Zoon Max moest voor controle naar het ziekenhuis nadat hij in de openingsronde van de race van de baan werd gereden door Hamilton, die ondanks een straf alsnog wist te winnen op Silverstone. De blijdschap na afloop bij Mercedes kan niet op goedkeuring rekenen van de oudste Verstappen. 'Je viert je zege niet met zo veel euforie als je collega nog steeds in het ziekenhuis is', herhaalt hij.

Wat betreft Wolff is Verstappen sr. ook kritisch. 'We hebben de afgelopen jaren goed contact. Hij blijft bellen en ons insmeren met honing. We weten allemaal waarom waarschijnlijk. Gisteren nam hij echter geen contact op.' Verstappen zit daar ook niet meer op te wachten. Hij is teleurgesteld in Wolff na indirecte kritische geluiden over de rijstijl van Max Verstappen. 'Hij hoeft niet meer te bellen.'

Verstappen verklaart stilte over boordradio

Zijn zoon maakt het overigens goed na de crash zondag. De coureur van Red Bull Racing heeft niets gebroken, maar is wat buts. Wat wel opviel was dat hij direct na zijn klapper niet gelijk reageerde over de boordradio. Jos: 'Het was een ongelofelijk harde impact. Max was even ademloos. Daarom wilde hij in het begin bewust niets zeggen, om even op adem te komen.'

Update 13.50u (21/07) | 'Wolff hoeft ons niet meer te bellen'-verhaal blijkt ongegrond

Jos Verstappen heeft aangegeven dat het bovenstaande verhaal incorrect is. De voormalig Formule 1-coureur laat in een Tweet weten dat hij helemaal niet in gesprek is gegaan met F1-Insider. De citaten die verspreid zijn, waarin Verstappen sr. aangaf dat Toto Wolff niet meer bij hem aan hoefde te kloppen voor een eventuele samenwerking met Max Verstappen, zijn dus verzonnen.

Update II 09.40u (23/07) | 'Jos Verstappen sprak wél met F1-Insider'

Op het populaire sociale medium Reddit wordt een verklaring gegeven voor het bovenstaande verhaal over Jos Verstappen en F1-Insider. De moderators van de Formula 1-groep achtten de Duitse bron niet geloofwaardig meer na het verhaal, waarna ze een email kregen van de betreffende partij. F1-Insider meldde dat Jos simpelweg niet wist dat de journalist die hij sprak voor meerdere sites werkte, en verzocht hem zijn tweet te verwijderen.

Het lijkt dus allemaal te gaan om een misverstand. Na de Grand Prix van Groot-Brittannië praatte Verstappen sr. met Ralf Bach, een Duitse journalist waarmee hij al jaren spreekt. Bach werkt voor het Duitse Bild, maar is relatief recent ook gaan schrijven voor F1-Insider. Jos wist dus niet dat Bach, al veertig jaar actief in de F1-paddock, de citaten geleverd had.

Naar aanleiding van het misverstand heeft F1-Insider Verstappen gevraagd om de tweet te verwijderen. Dit is inmiddels gebeurd, wat de beargumentering van het medium kracht bijzet. Wel moet benadrukt worden dat de correspondentie tussen de Reddit-groep en de site niet ingezien is door een andere partij en dat dus enkel het feit dat Verstappen de tweet verwijderd heeft het verhaal lijkt te bevestigen.

Wil je ook reageren op dit artikel? Registreer je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws