Wolff: ‘Moet er alles aan doen om Hamiltons vertrouwen in de sport te herstellen’ Formule 1
Formule 1

Wolff: ‘Moet er alles aan doen om Hamiltons vertrouwen in de sport te herstellen’

Wolff: ‘Moet er alles aan doen om Hamiltons vertrouwen in de sport te herstellen’

Alle beslissingen van Mercedes omtrent het protest en het daaropvolgende beroep, zijn genomen in samenspraak met Lewis Hamilton. Dat vertelt teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker spreekt uit dat hij aan de ene kant het onrecht aan wilde vechten, maar dat hij en het team ook niet in de rechtbank kampioen willen worden. Wolff zegt er alles aan te willen doen dat Hamilton zijn vertrouwen in de sport weer terugkrijgt, zodat hij volgend jaar weer terugkeert in de Formule 1. Daar is de teambaas echter nog niet zeker van.

Mercedes tekende protest aan tegen de resultaten van de Grand Prix van Abu Dhabi vanwege de beslissingen die op het einde door de wedstrijdleiding werden gemaakt rondom de safety car. Wedstrijdleider Michael Masi zou zijn beslissingen niet volgens de regels gemaakt hebben, en daarmee het kampioenschap ten onrechte in het voordeel van Max Verstappen hebben beslist. Het protest werd in eerste instantie afgewezen door de FIA, waarna het team de intentie had om in beroep te gaan bij het FIA-tribunaal. Dat beroep werd echter toch teruggetrokken.

‘Niemand wil in de rechtbank winnen’

Volgens Wolff is deze beslissing gemaakt in samenspraak met Hamilton, die het slachtoffer was van de vermeende overtreding van de wedstrijdleiding. ‘Het was een ontzettend lastige beslissing voor hem en het team om het beroep in te trekken, want het voelde voor ons als onrecht.’ Wolff geeft tegen Motorsport.com aan dat de uitkomst in Abu Dhabi een enorme klap was voor niet alleen Hamilton zelf, maar ook het hele team van Mercedes. Toch was hij ook niet helemaal blij geweest als het resultaat van de Grand Prix na een rechtszaak was veranderd. ‘Niemand van ons wil het kampioenschap in de rechtbank winnen.’

Toch is het lastig voor de Mercedes-teambaas om het incident los te laten. Wolff spreekt van ‘groot onrecht’ dat zijn team is aangedaan. ‘Het was niet alleen maar een slechte beslissing. Het was een eigen interpretatie van de regels en dat maakte van Lewis een sitting duck.’ Volgens Wolff was het voor Hamilton en Mercedes daarom een lastige keuze om het beroep toch in te trekken. ‘Mijn ziel en hart huilen dat dit op de juiste manier beoordeeld had moeten worden en dat de juridische situatie ons het verschil zou hebben gegeven tussen gelijk hebben en recht krijgen’, aldus Wolff.

Vertrouwen herstellen

Hoewel Hamilton wel een contract heeft, is er nog onzekerheid over of hij in 2022 wel terugkeert in de Formule 1, na wat er is gebeurd in Abu Dhabi. Ook Wolff zelf is daar nog niet helemaal gerust over, zei hij afgelopen week. Op dit moment heeft de Oostenrijker een ‘dagelijkse dialoog’ met zijn stercoureur, maar hij kan nog niets zeggen over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen. ‘Ik moet er alles aan doen om hem over deze gevoelens heen te helpen, waardoor hij sterker terugkeert of terugkeert naar zijn liefde voor de sport en daardoor weer vertrouwen krijgt in de beslissingen in de sport.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws