Flashbacks naar 2016: Rosberg verslaat Hamilton met Extreme E-team Formule 1
Formule 1

Flashbacks naar 2016: Rosberg verslaat Hamilton met Extreme E-team

Flashbacks naar 2016: Rosberg verslaat Hamilton met Extreme E-team

Het Extreme E-team van Nico Rosberg is gisteren kampioen geworden in het eerste seizoen van de elektrische rallyklasse. Daarmee versloegen ze het team van voormalig teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton. Het is een verrassende herhaling van de titelstrijd die Rosberg en Hamilton in 2016 voerden in de Formule 1.

Extreme E is een off-road raceklasse met elektrische SUVs, met races die over de hele wereld gehouden worden. In de klasse, opgezet door Formule E-baas Alejandro Agag, doen op dit moment negen teams mee, elk met één auto. Sommige van die teams hebben bekende namen achter het stuur of op de positie van teambaas. Oud-wereldkampioen Jenson Button heeft bijvoorbeeld een Extreme E-team, en Carlos Sainz senior – zelf een legendarisch rallycoureur – is zowel teambaas als coureur.

De titelstrijd ging dit seizoen echter tussen Rosberg X Racing en Team X44, van Nico Rosberg en Lewis Hamilton respectievelijk. Zo stonden de twee heren, die tussen 2014 en 2016 ook al om het wereldkampioenschap Formule 1 streden bij Mercedes, wederom tegenover elkaar, zij het ditmaal niet in de bestuurdersstoel. Na vijf races is het team van Rosberg gisteren boven komen drijven als winnaar, met rally(cross)coureurs Johan Kristoffersson (Zweden) en Molly Taylor (Australië). In de Extreme E heeft elk team overigens twee coureurs: een man en een vrouw.

Kleine verschillen

Dat Rosberg X Racing de titel won scheelde overigens, net als in 2016, maar weinig: de laatste race in het Verenigd Koninkrijk werd namelijk gewonnen door Team X44. In Extreme E worden er voor zowel de kwalificatie als de race punten uitgedeeld, waarbij de race ongeveer twee keer zoveel punten oplevert. In alle vijf de evenementen heeft het team van Hamilton dit jaar de kwalificatie gewonnen, maar de race glipte steeds uit handen van coureurs Sébastien Loeb (Frankrijk) en Cristina Gutiérrez (Spanje). De laatste race werd wel gewonnen door het duo, maar dat was niet genoeg: met een vierde plaats wist het team van Rosberg de titel te veroveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws