Wolff pleit voor regelverandering: 'Stoppen met lobbyen bij wedstrijdleiding tijdens races' Formule 1
Formule 1

Wolff pleit voor regelverandering: 'Stoppen met lobbyen bij wedstrijdleiding tijdens races'

Wolff pleit voor regelverandering: 'Stoppen met lobbyen bij wedstrijdleiding tijdens races'

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, vindt dat de mogelijkheid tot direct contact met de wedstrijdleiding tijdens een Grand Prix moet worden afgeschaft. Dit seizoen zorgde dergelijk contact meermaals voor chaotische situaties, die de besluitvorming niet eenvoudiger maakten. Onder andere de slotfase van de GP van Abu Dhabi gaf aanleiding genoeg om dit directe contact af te schaffen, zo vindt Wolff.

'Ik ben het volledig eens met het voorstel om het directe contact af te schaffen', zo laat Wolff tegenover Motorsport.com weten. Ondanks dat de teambaas dit seizoen meermaals gebruik maakte van de optie, denkt hij dat een afschaffing ervan de juiste oplossing is. 'Er gebeurt altijd zo veel via de radio, maar dit seizoen ging het wel een stapje te ver.' In de hitte van de strijd ging zowel Wolff als collega Christian Horner over de schreef, zo bekent de Mercedes-topman.

'Het was een verhit gevecht, een heel seizoen lang. De spanning kon hoog oplopen en op dat soort momenten is er te veel druk op de wedstrijdleiding gelegd via de radio.' Bij de GP van Abu Dhabi meldden de teambazen van de topteams zich allebei over de radio om hun onvrede te uiten. Hierbij werd wedstrijdleider Michael Masi stevig onder druk gezet en bekritiseerd. 'Wanneer teambazen via de radio druk uit kunnen oefenen op de scheidsrechter, zorgt dit voor vervelende situaties. Hierdoor wordt het ook niet makkelijker om beslissingen te nemen.'

'Weg met lobbyen en onder druk zetten'

Vooral de toon waarmee de wedstrijdleiding werd aangesproken leidde bij velen tot onvrede. Meermaals werd in het afgelopen seizoen gelobbyd door zowel Mercedes als Red Bull. 'We moeten zorgen dat de teambazen niet meer direct met de wedstrijdleiding kunnen praten, want dat zorgt alleen maar voor meer druk.' Een oplossing voor het probleem zou volgens Wolff contact via de sportief directeuren van de teams kunnen zijn. 'Als zij aanwijzen waar de wedstrijdleiding dingen gemist heeft, loopt het contact een stuk neutraler', zo stelt de Oostenrijker voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws