Wolff trekt conclusie na teleurstellende vrijdag voor Mercedes: 'De auto was niet goed genoeg' Formule 1
Formule 1

Wolff trekt conclusie na teleurstellende vrijdag voor Mercedes: 'De auto was niet goed genoeg'

Wolff trekt conclusie na teleurstellende vrijdag voor Mercedes: 'De auto was niet goed genoeg'

Mercedes is niet goed begonnen aan het Grand Prix-weekend van Italië. George Russell sloot de openingsdag in Monza af als negende, terwijl Lewis Hamilton slechts op P17 terug te vinden was. Toto Wolff weet dat er werk aan de winkel is om nog wat snelheid te vinden voor de rest van het weekend, maar de Oostenrijker stelt dat Mercedes wel weet wat het moet doen.

Het Duitse team zat er met de vijfde en achtste plaats van Russell en Hamilton nog vrij behoorlijk bij in VT1, maar later op de dag kwamen beide coureurs van Mercedes niet in het stuk voor. Vooral Hamilton had het moeilijk en was niet blij met de strategie waarop zijn team hem naar buiten had gestuurd. De zevenvoudig wereldkampioen verloor veel tijd op het rechte stuk en wilde de afstelling veranderen, maar zijn team overtuigde hem om zijn programma af te werken.

Mercedes stuurde beide coureurs dus opnieuw met verschillende strategieën het circuit op en dat heeft de Duitse constructeur flink wat informatie opgeleverd. 'We hebben veel geleerd', begint Wolff voor de camera van Viaplay. 'De auto was niet goed genoeg vandaag. We moeten oplossingen in de afstelling zien te vinden om de bolide wat sneller te maken. We weten wat we moeten doen. We weten waaraan we moeten werken, aan de luchtweerstand bijvoorbeeld. En Lewis (Hamilton, red.) was vandaag zelfs minder tevreden dan George (Russell, red.)', aldus Wolff.

Wolff blij met contractverlenging coureurs

Wolff kan onmogelijk tevreden zijn met de prestaties van de W14 op de vrijdag in Monza, maar gelukkig begon het Italiaanse raceweekend wel met positief nieuws voor de teambaas van Mercedes. Zowel Hamilton als Russell blijft tot het einde van 2025 verbonden aan het Duitse team en daar is Wolff erg blij mee. 'Het zorgt voor stabiliteit. Ze zijn beiden erg snel als we ze een goede auto geven en dat is nu niet het geval. Ik ben blij om met beide coureurs door te kunnen gaan', sluit de Oostenrijker af.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws