McLaren moet op zijn hoede zijn voor hersteld Aston Martin: 'Kunnen nog veel punten scoren' Formule 1
Formule 1

McLaren moet op zijn hoede zijn voor hersteld Aston Martin: 'Kunnen nog veel punten scoren'

McLaren moet op zijn hoede zijn voor hersteld Aston Martin: 'Kunnen nog veel punten scoren'

Andrea Stella, de teambaas van McLaren, houdt rekening met een terugkomst van Aston Martin, dat dit weekend voor het eerst in enkele weken goed heeft gepresteerd. McLaren en Aston Martin strijden om de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Hoewel het leek alsof de strijd voorbij was, maakte Aston Martin dit weekend in Brazilië een comeback.

McLaren staat momenteel op de vierde plek in het constructeurskampioenschap en heeft een voorsprong van 21 punten op Aston Martin. Het leek erop dat Aston Martin niet in staat was om de strijd aan te gaan met McLaren, maar na Brazilië moet McLaren op hun hoede zijn. Aston Martin behaalde een podiumplaats met Fernando Alonso, terwijl zijn teamgenoot, Lance Stroll, op de vijfde plaats eindigde.

De winst is nog niet bepaald

'Dat was vrij verrassend. Normaal gesproken lijkt Mercedes het goed te doen wanneer de slijtage hoog is', geeft Stella toe tegenover Motorsport.com. 'We moeten erkennen dat Aston Martin weer op het niveau van het begin van dit seizoen lijkt te zijn. Voor ons is dat iets om rekening mee te houden in het kampioenschap', voegt de teambaas eraan toe.

Hoewel Aston Martin weer sterk lijkt te zijn, betekent dit niet dat McLaren verzwakt. Stella geeft aan dat ze gewoon meer aandacht zullen besteden aan Aston Martin. 'We gaan onze aanpak niet veranderen, maar we moeten voorzichtig zijn dat ze in de laatste races nog veel punten kunnen scoren', zegt de teambaas van McLaren.

Norris versus Verstappen

McLaren presteerde goed in Brazilië, met Lando Norris die een tweede plaats behaalde. Het leek er even op dat de jonge Brit de strijd kon aangaan met Max Verstappen, maar het team was net niet sterk genoeg. 'Onze banden begonnen warm te worden', zegt de teambaas. 'We moesten verstandig zijn en onze eigen rondetijden rijden. Zelfs Alonso zat in dat stadium niet ver bij ons vandaan. In dat opzicht hebben we goed gepresteerd', legt hij verder uit.

Het team had echter geen succes in hun strijd tegen de Nederlandse wereldkampioen. 'We wilden winnen', zei Stella. 'Daarom kozen we voor een verse set softs. We wilden Verstappen in een ongebruikelijke positie brengen en kijken wat we konden doen. Hoewel het niet lukte om de leiding over te nemen, zaten we er dichtbij', aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws