Wolff verwacht voorlopig geen verbetering van W15: 'We zien niet wat het is' Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht voorlopig geen verbetering van W15: 'We zien niet wat het is'

Wolff verwacht voorlopig geen verbetering van W15: 'We zien niet wat het is'

Mercedes begint het nieuwe Formule 1-seizoen allesbehalve goed. Het beste resultaat tot nu toe is een vijfde plek en tot overmaat van ramp haalde geen enkele Mercedes-bolide de eindstreep in Australië. Een probleem met de motor van Lewis Hamilton en een crash van George Russell zorgden voor een rampzalig weekend voor de Duitse renstal.

Teambaas Toto Wolff hoopte te kunnen vechten met de Ferrari’s of zelfs druk uit te kunnen oefenen op Red Bull Racing, maar dat zit er voorlopig niet in. De Oostenrijker is dan ook compleet verrast door de slechte seizoenstart. ‘In het verleden kwam het bij Williams wel eens voor dat we wisten wat er precies mis was en we voor het oplossen van het probleem de tijd namen’, zegt Wolff tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com. Jammer genoeg voor hem en zijn team, is dit nu niet mogelijk. ‘We hebben geen flauw idee waar het probleem bij de W15 zit’, moet hij toegeven. Volgens de teambaas van Mercedes kan het probleem wel eens een combinatie van verschillende kleinere problemen zijn. ‘We zien niet wat het is’, vertelt Wolff.

Data van windtunnel en data van baan komen niet overeen

De reden dat de Zilverpijlen niet kunnen vinden waar het probleem precies zit, is volgens Wolff wel duidelijk. ‘De data uit de windtunnel komen niet overeen met wat we zien als de bolides de baan opgaan.’ De Oostenrijker benadrukt dat het dus niet gaat om een menselijke fout. ‘Het komt niet door hoe een persoon de data interpreteert.’

Op de vrijdag lijkt Mercedes nog redelijk mee te kunnen komen in de vrije trainingen, maar wanneer het aankomt op de kwalificatie en de race, presteert het team niet of minder goed dan gehoopt. Dit is geen nieuw fenomeen voor de Duitse renstal. De afgelopen jaren was dezelfde trend al waar te nemen. ‘We hebben de laatste jaren vaker momenten gehad dat het goed ging, maar ook momenten dat we weer slechter presteerden’, geeft Wolff aan. ‘Dat lijkt dit jaar weer zo te zijn.’ Het is een bittere pil voor Mercedes, dat het 2023-seizoen nog eindigde als nummer twee in het constructeurskampioenschap. ‘Het komt hard aan’, zegt Wolff. ‘Enorm hard.’

Het optimisme is ver te zoeken bij Mercedes

Hoewel het team het seizoen, zoals gezegd, vol optimisme begon, is daar nu nog maar weinig van te merken. ‘Het zou een leugen zijn als ik zou zeggen dat ik nog positief en optimistisch tegen deze situatie aankijk’, geeft de teambaas toe. Toch weet hij dat bij de pakken neer zitten geen optie is. ‘Dit is een negatieve situatie maar we moeten het gebruiken om hier weer uit te komen en een weg omhoog te vinden.’ Aan het resultaat van de Grand Prix van Australië zal het helaas niets veranderen, dus dat blijft een gevoelig punt. ‘Het resultaat voelt echt heel slecht’, aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws