Yamamoto: 'Ferrari is snel, maar de motor van HRC en Red Bull Powertrains is beter' Formule 1
Formule 1

Yamamoto: 'Ferrari is snel, maar de motor van HRC en Red Bull Powertrains is beter'

Yamamoto: 'Ferrari is snel, maar de motor van HRC en Red Bull Powertrains is beter'

Masashi Yamamoto zag dat Red Bull Racing een bijzonder moeilijke race kende tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Max Verstappen wist de sprintrace nog te winnen en daardoor mocht hij van poleposition starten, maar Charles Leclerc liet zien dat Ferrari de snelste auto tijdens het weekend op de Red Bull Ring. Daarnaast is Yamamoto kritisch op Sergio Pérez. De voormalig topman bij Honda denkt dat de coureur veel punten heeft weggegooid met zijn inhaalactie op George Russell.

De Oostenrijkse renstal had op zondag veel last van bandenslijtage. Toch heeft het team de schade weten te bepreken. 'Het was een hele moeilijke race', vertelt Yamamoto bij het Japanse AS-web. 'Leclerc was simpelweg het snelste van iedereen. Het had nog spannend kunnen worden aan het einde van de race, maar de Ferrari's waren gewoon te snel. Toch heeft Red Bull haar best gedaan. Door de overwinning in de sprintrace, en de tweede plek op zondag is het gat naar Leclerc niet heel erg gekrompen.'

Verstappen had mazzel dat hij nog als tweede over de streep kwam. Door technisch malheur bij Carlos Sainz werd de Nederlander niet meer ingehaald. 'Het klopt dat Ferrari heel sterk is, maar als ik kijk naar de plofmotor van Sainz, dan denk ik dat HRC en Red Bull Powertrains beter is qua algehele snelheid en betrouwbaarheid.' Yamamoto denkt dan ook niet dat Ferrari nu de overhand heeft. 'Het momentum is zeker niet opeens verschoven naar hen.'

Yamamoto kritisch op Pérez

Waar Yamamoto tevreden is met de prestatie van Verstappen, is hij juist kritisch op Pérez. De Japanner vindt dat de coureur niet had moeten proberen om Russell in bocht 4 in te halen. 'Hij had een hele goede kans om een ronde te wachten, en het te proberen in bocht 3. Om eerlijk te zijn, ik denk dat hij de race een beetje heeft weggegooid. Er zit voldoende potentie in de Red Bull-bolide, dus hij had Russell hoe dan ook ingehaald. Als hij niet was gecrasht dat had hij op z'n minst als vierde over de streep gekomen', aldus Yamamoto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws