Zegeloos 2022 voor Hamilton: 'Sommige resultaten voelden wel als een overwinning' Formule 1
Formule 1

Zegeloos 2022 voor Hamilton: 'Sommige resultaten voelden wel als een overwinning'

Zegeloos 2022 voor Hamilton: 'Sommige resultaten voelden wel als een overwinning'

Lewis Hamilton heeft veel voldoening weten te halen uit het afgelopen seizoen, ondanks dat de Mercedes-coureur geen overwinning wist te boeken. De Duitse renstal kende de afgelopen jaren natuurlijk voldoende succes, dus het is volgens Hamilton niet erg om ook van de kleine dingen te kunnen genieten. Desondanks hoopt Mercedes in 2023 wel weer competitief te zijn. Het einde van vorig seizoen geeft het team in ieder geval voldoende hoop.

Door het slechte jaar gaat Hamilton niet ineens bij de pakken neerzitten. 'Het demotiveert me zeker niet', wordt de 103-voudig racewinnaar geciteerd door Formel1.de. 'Ik weet zeker dat ik eerder al een seizoen heb gehad zonder overwinning, al was dat wel in 2001 toen ik nog kartte.' Ondanks de positieve stemming had de zevenvoudig wereldkampioen wel meer verwacht. 'Natuurlijk wil je strijden voor het wereldkampioenschap, maar al vroeg moesten we eerlijk zijn tegen onszelf. Sommige resultaten voelden als een zege.'

'We hebben al zoveel successen gekend, dat het soms een leeg gevoel gaf. We wonnen, maar dat hadden we dan ook wel verwacht', vervolgt de Mercedes-coureur. Red Bull Racing loste Mercedes na acht jaar af als constructeurskampioen. Hamilton heeft na al het succes dan ook niet zoveel problemen met een minder jaar. 'Het is eigenlijk iets geweldigs en dat is best vreemd. Het was gewoon mooi om te zien hoe blij iedereen werd van de kleine stappen die we zetten.'

Hamilton waardeert succes meer

De overwinning van George Russell werd door het moeilijke jaar dan ook extra gevierd. 'Je waardeert het succes nu nog meer. Na de race in Brazilië was ik echt heel blij met wat we als team hadden neergezet.' Volgend jaar wil het team natuurlijk wel weer een stap naar voren zetten. 'Het einde van het seizoen geeft me wel hoop. In de laatste races hebben we een positieve trend laten zien en dat bewijst dat je alles kan bereiken met een beetje doorzettingsvermogen', besluit Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws