Zelfverzekerdheid heerst bij Aston Martin: 'Er is voldoende om naar uit te kijken' Formule 1
Formule 1

Zelfverzekerdheid heerst bij Aston Martin: 'Er is voldoende om naar uit te kijken'

Zelfverzekerdheid heerst bij Aston Martin: 'Er is voldoende om naar uit te kijken'

Mike Krack kijkt vol goede moed uit naar het aanstaande Formule 1-seizoen. Op maandag onthulde Aston Martin de nieuwe auto en deze komt voor het eerst uit de nieuwe campus van het team uit Silverstone. De teambaas verwacht dat Aston Martin een goede stap kan zetten met de AMR24. Met de 'sterke evolutie' moet de Britse renstal het gaat naar Red Bull Racing verder zien te dichten.

Na een sterke start in 2023 ruikt Aston Martin natuurlijk de kans op meer. Achter de schermen zijn al flinke investeringen gedaan door Lawrence Stroll en dat smaakt naar meer. 'Dit is de eerste keer dat we een auto hebben gebouwd in onze nieuwe campus', zegt Krack tegenover Formula1.com. 'Dat is goed geweest. Onze nieuwe auto is een goede stap vooruit en een sterke evolutie. We zijn zelfverzekerd dat we kunnen blijven verbeteren.'

Ondanks de sterke start van vorig jaar kwam het team uiteindelijk niet verder dan de vijfde plek in het kampioenschap. Aston Martin verloor ten opzichte van de concurrentie veel terrein, maar dit is nog geen reden tot zorgen. 'We hebben laten zien dat we pragmatisch kunnen zijn. We moesten een paar dingen afvinken om vervolgens te bepalen welke richting we op zouden gaan. Ik denk dat we nu een sterke basis hebben. Dat betekent dat we ook veel kunnen doorontwikkelen, dus er is voldoende om naar uit te kijken.'

Aston Martin heeft duidelijk doel voor ogen

Aston Martin hoopt aankomend seizoen natuurlijk weer het gevecht aan te kunnen gaan met McLaren, Ferrari en Mercedes. De Britse renstal heeft een duidelijk doel voor ogen, maar daar wil Krack geen eindklassering aan vastplakken. '2024 kunnen we een succes noemen als we het gat naar de snelste auto verder hebben weten te dichten. Dan kunnen we vechten voor punten, vechten voor podiumplekken en misschien boeken we wel onze eerste overwinning in het groen', aldus de Aston Martin-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws