Brown houdt slag om de arm: 'Afwachten hoeveel Newey-magie tevoorschijn wordt getoverd' Formule 1
Formule 1

Brown houdt slag om de arm: 'Afwachten hoeveel Newey-magie tevoorschijn wordt getoverd'

Brown houdt slag om de arm: 'Afwachten hoeveel Newey-magie tevoorschijn wordt getoverd'

Zak Brown, CEO van McLaren, kijkt met veel hoop naar de toekomst van zijn team, maar hij houdt ook een slag om de arm voor het aankomende seizoen. Brown verwacht dat McLaren een flinke stap kan zetten, maar hij weet niet hoe de andere teams ervoor staan. De Amerikaan verwacht een hoop van het dominante Red Bull Racing, en hij sluit ook niet uit dat teams als Mercedes en Ferrari een goed seizoen zullen kennen.

McLaren verraste vorig seizoen vriend en vijand met de update die werd gebracht tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Vanaf dat moment kon het team consistent meedoen in de strijd om podiumplekken. Er zijn dus hoge verwachtingen voor aankomend seizoen en bij McLaren heerst er ook een hoop positiviteit. 'We blijven gewoon doen wat we doen. We weten dat we alleen ons eigen raceteam kunnen controleren. We zijn tevreden met wat we momenteel zien in de windtunnel en CFD. Dus we hebben het gevoel dat we een stap vooruit zullen zetten', zegt Brown bij Speedcafe.

'Hoe groot is deze stap? Het grote raadsel bij Red Bull is wanneer ze de ontwikkeling van hun auto voor 2023 hebben stopgezet', vervolgt de McLaren-CEO. De Oostenrijkse renstal kende een uiterst dominant seizoen. Slechts één race ging uiteindelijk verloren waardoor het team snel de focus kon verleggen naar de 2024-auto. 'Ik denk ook dat ze vrij vroeg de overstap hebben gemaakt naar de nieuwe auto, dus we zullen gewoon moeten afwachten hoeveel Adrian Newey-magie tevoorschijn wordt getoverd.'

'Tegelijkertijd hebben Mercedes en Ferrari alles wat ze nodig hebben en het zijn geweldige teams', merkt Brown op. Vorig seizoen moest McLaren vooral met Mercedes en Ferrari strijden om podiumplekken naast Max Verstappen. De Amerikaan verwacht dan ook veel tegenstand uit Brackley en Maranello. 'Het zou me niet verbazen als plotseling Mercedes weer helemaal terug is met Lewis Hamilton die een kampioenschap wint. Het is een erg zwaar en competitief kampioenschap.'

McLaren ziet 2024 als 'hybride jaar'

Na een goede tweede seizoenshelft in 2023 hoopt McLaren natuurlijk weer een zege te pakken aankomend seizoen. De vele veranderingen binnen het team zorgen voor veel tevredenheid, maar er wordt nog geen druk gelegd op aankomend seizoen. 'Ik denk dat 2024 een beetje een hybride jaar is voor ons. We hebben de wens om races te winnen, maar in 2025 kunnen we pas zeggen: alles qua technologie en mensen staat klaar om op volledige capaciteit te draaien. En dat is niet zo ver weg meer', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws