'Komst Hamilton motiveerde Leclerc om bij te tekenen, maar wel met ontsnappingsclausule in contract' Formule 1
Formule 1

'Komst Hamilton motiveerde Leclerc om bij te tekenen, maar wel met ontsnappingsclausule in contract'

'Komst Hamilton motiveerde Leclerc om bij te tekenen, maar wel met ontsnappingsclausule in contract'

De aanstaande overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari zorgde ervoor dat Charles Leclerc zijn contract bij de Italiaanse renstal wilde verlengen, meent La Gazzetta dello Sport. De Monegask heeft dus geen problemen met het feit dat hij het vanaf 2025 moet opnemen tegen de zevenvoudig wereldkampioen. Leclerc wil immers nog altijd kampioen worden bij de Scuderia. Mocht dat niet lukken, dan heeft hij wel een uitweg.

De storm rondom het nieuws van de overstap van Hamilton is inmiddels een beetje gaan liggen. Vanaf 2025 zal de zevenvoudig wereldkampioen in ieder geval te zien zijn in de kleuren van Ferrari en zal hij dus plaatsnemen naast Leclerc. Een paar weken voor het nieuws over Hamilton werd duidelijk dat de Monegask langer zou blijven bij de Italiaanse renstal. Hiermee leek Ferrari alles te zetten op Leclerc, waardoor de komst van Hamilton enigszins onlogisch leek.

Leclerc en Carlos Sainz waren echter al op de hoogte van de gesprekken met de huidig Mercedes-coureur, meldt het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Eerder werd gemeld dat de contractonderhandelingen met Sainz spaak liepen door de eisen van de Spanjaard. Uiteindelijk was de toekomstige overstap van Hamilton de reden dat Sainz niet bijtekende. De komst van Hamilton is ook geen probleem voor Leclerc en het motiveerde de meervoudig racewinnaar juist om bij te tekenen.

Leclerc is ervan overtuigd dat Hamilton zal helpen bij het versnellen van de groei van het team en de ontwikkeling van de auto, dankzij de ervaring van de jaren bij Mercedes. Het lijkt ook een garantie te zijn dat Ferrari zal investeren om opnieuw te winnen aangezien Hamilton een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Ingenieurs van andere teams zouden mogelijk de overstap willen maken. La Gazzetta dello Sport noemt opnieuw de naam van Pierre Waché, technisch directeur van Red Bull Racing.

Liefde met mogelijke einddatum

De liefde die Leclerc heeft voor Ferrari was ook een belangrijke factor in de contractverlening, meldt de krant. De band tussen de coureur en het team heeft mogelijk wel een houdbaarheidsdatum. Leclerc wordt gezien als een toekomstige wereldkampioen en de rijder wil graag een titel winnen bij Ferrari. Mocht de Scuderia niet in staat zijn om een winnende auto op het circuit te zetten, dan kan Leclerc vertrekken. De Monegask heeft meerdere clausules in zijn contract laten opnemen. Als Ferrari niet alle zeilen weet bij te zetten, kan Leclerc na 2026 zijn heil ergens anders gaan zoeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws