De Vries scoort dominante Formule E-zege in Saoedi-Arabië, Frijns zeventiende Formule E
Formule E

De Vries scoort dominante Formule E-zege in Saoedi-Arabië, Frijns zeventiende

De Vries scoort dominante Formule E-zege in Saoedi-Arabië, Frijns zeventiende

Nyck de Vries heeft de eerste ePrix van het nieuwe Formule E-seizoen gewonnen. De Formule 2-kampioen van 2019 reed op het Riyadh Street Circuit in Saoedi-Arabië op dominante wijze naar de overwinning, door van start tot finish aan de leiding te rijden, nadat hij eerder ook de poleposition was gestart. Het was tevens de eerste van De Vries in de Formule E.

De Vries heeft alle ruimte in de eerste bocht na een slechte start van Pascal Wehrlein, met wie hij de eerste startrij deelt. De Nederlander heeft na twee ronden een voordeel van ruim een seconde, maar al gauw weet zijn rivaal van het Porsche-team de aansluiting weer te vinden. De Vries is in zijn Mercedes echter in staat het tempo op te schroeven en bouwt een gat op naar Audi-coureur René Rast. De drievoudig DTM-kampioen heeft Wehrlein dan net ingehaald met een scherpe manoeuvre.

De voorsprong van De Vries verdwijnt echter als sneeuw voor de zon wanneer de safety car met nog 23 minuten (plus één ronde, red.) op de klok naar buiten wordt geroepen. Oorzaak is een ongeval tussen Alex Lynn en Sam Bird, welke samen een flinke botsing kennen in de eerste bocht. Met nog veertien minuten te gaan wordt de neutralisatie opgeheven en leidt De Vries het veld over de finish. Opnieuw schiet de 26-jarige coureur uit Sneek uit de startblokken en bouwt hij een gat op.

Net wanneer De Vries zijn tweede 'attack mode' van de race activeert, knalt Maximilian Guenther in de muur, waardoor de safety car voor de tweede maal in korte tijd ingezet wordt. De impact is zo hevig dat de BMW van Guenther de muur een stukje opschuift. Met iets minder dan zes minuten op de klok valt de groene vlag. Weer kent De Vries een sterke herstart.

De Vries krijgt met nog een handvol resterende ronden wat ademruimte wanneer achtervolger Edoardo Mortara zijn tweede attack mode inschakelt en daarmee achter Rast terechtkomt. Het duurt niet lang voordat Mortara de tweede plaats weer toe-eigent, maar de Zwitser kan de aansluiting met De Vries niet vinden. Wanneer het zwart-wit geblokt wordt gezwaaid, bedraagt het gat naar Mortara 4,119 seconden. Eenmaal uitgestapt reageert een verbluffend kalme De Vries. 'Ik ben helemaal niet zo opgewekt, waarom begrijp ik zelf ook niet zo goed.'

Robin Frijns eindigt zeventiende na een degelijke race op het stratencircuit van Riyadh. De Envision Virgin-coureur was in de kwalificatie gecrasht en moest zodoende vanaf de laatste positie beginnen. Frijns wist gedurende de race een aantal posities buit te maken, maar was ver verwijderd van een puntenfinish.

Uitslag Diriyah ePrix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws