FE-coureur Bird verontwaardigd over straf Verstappen: 'Deze sport is geen strafmaatregel' Formule E
Formule E

FE-coureur Bird verontwaardigd over straf Verstappen: 'Deze sport is geen strafmaatregel'

FE-coureur Bird verontwaardigd over straf Verstappen: 'Deze sport is geen strafmaatregel'

Sam Bird, coureur in het Formule E-kampioenschap, kijkt met verbazing naar de straf die de FIA aan Max Verstappen heeft toegewezen. De Nederlander was zaterdag tijdens de race aanwezig bij de stewards om zo zijn taakstraf te vervullen. Niet iedereen kon deze maatregel echter waarderen.

Bird heeft moeite met de keuze voor de FIA om Verstappen bij de Formule E 'mee te laten helpen'. 'Door deze straf lijkt het nu net alsof de Formule E een strafmaatregel is voor de betere coureurs. Dat doet onze mooie sport onrecht aan. Wij zijn geen strafmaatregel.'

Toch had Bird nog een goed woordje over voor zijn collega-coureur. 'Ik hoop wel dat hij genoten heeft van deze nieuwe tak van sport. Wellicht dat hij de stewards wat nieuwe ideeën geeft ingefluisterd', aldus de piloot van de elektrische raceklasse tegenover Racefans.net.

Verstappen kreeg de taakstraf in Marrakesh als gevolg van een duw na de Grand Prix van Brazilië. Nadat achterblijver Esteban Ocon de Limburgse coureur aantikte was een zege voor Verstappen niet meer haalbaar, waardoor Max een woeste confrontatie met Ocon niet uit de weg ging. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws