The Race: 'Alfa Romeo of Maserati op weg naar de Formule E' Formule E
Formule E

The Race: 'Alfa Romeo of Maserati op weg naar de Formule E'

The Race: 'Alfa Romeo of Maserati op weg naar de Formule E'

De kans dat we Alfa Romeo binnenkort in de Formule E zullen zien rijden wordt steeds groter, zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde The Race. Samen met zustermerk Maserati zijn ze overgenomen door Stellantis, wat een fusie is van Fiat, Chrysler en Peugeot. Nu overweegt het bedrijf om één van de merken in de Formule E te laten meedoen.

Alhoewel het nog alles behalve zeker is dat het gebeurt, wordt er dus serieus over nagedacht om te debuteren in 2022, wanneer de Formule E de nieuwe 'Gen3-auto' introduceert. Ook zijn er nieuwe regels bijgekomen voor 2022. Zo komt er een budgetplafond en moeten teams zich minimaal vier jaar binden aan de klasse. Dit komt door het aanstaande vertrek van Audi en BMW, twee zeer grote merken die eerst nog serieuze toekomstplannen hadden voor het elektrische kampioenschap.

'Motorsport is dood als het niet elektrisch wordt'

Een stap naar de Formule E zou ook niet verrassen. Zo heeft de recentelijk aangestelde CEO van het automerk Alfa Romeo, Jean-Phillipe Imparato, al eerder kritiek geuit op het huidige tijdperk van motorsport. Zo zei hij dat de toekomst van motorsport dood is als het niet geëlektrificeerd zal zijn. Als Stellantis serieus van plan is om mee te doen in de Formule E moeten ze wel haast maken. De aanmeldingsdeadline voor het seizoen 2022/23 is al over een maand.

2022 is voor de Formule 1, net als in de Formule E, een jaar dat er een grote regelwijziging plaatsvindt. De timing van Stellantis is dan ook vrij interessant te noemen volgens het motorsportmedium. Al eerder kwam Stellantis in het nieuws omtrent de Formule 1, toen naar buitenkwam dat de directeur graag het Sauber F1 Team zou willen overnemen. Sauber zit nu nog achter het huidige Alfa Romeo Racing, maar daar kan snel verandering in komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws