Werkgroep samengesteld voor onderzoek naar salarisplafond coureurs Formule 1
Formule 1

Werkgroep samengesteld voor onderzoek naar salarisplafond coureurs

Werkgroep samengesteld voor onderzoek naar salarisplafond coureurs

De Formule 1 gaat een werkgroep samenstellen om een onderzoek te houden naar de mogelijkheid op een salarisplafond. Dat meldt een woordvoerder tegenover Motorsport Week. Momenteel is er wel al een budgetplafond, dat bepaalt hoeveel een team mag spenderen aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van de auto, maar salarissen van coureurs zijn daar niet in meegeteld.

Het feit dat er geen salarisplafond voor de coureurs meegenomen is in de vorige overeenkomst, zorgde al eerder voor de nodige kritiek. Zo was McLaren-teambaas Zak Brown totaal niet te spreken over het feit dat deze niet inbegrepen was bij het huidige budgetplafond. Hij was van mening dat teams meer financiële flexibiliteit hadden kunnen hebben als dit salarisplafond al was inbegrepen.

Coureurs krijgen ook een plekje in de werkgroep

Daarom vond de Formule 1-commissie het een goed idee om nogmaals te kijken naar het idee voor het salarisplafond. Tijdens een online bijeenkomst van de Formule 1, de FIA en de teams, die op 11 februari plaatsvond, kwam het idee weer boven tafel. Een woordvoerder van de F1-commissie had het volgende te zeggen: 'De werkgroep gaat onderzoeken of een salarisplafond mogelijk is. Omdat het met name over de salarissen van coureurs gaat, krijgen zij ook een plekje in de groep.'

Tijdens de bijeenkomst werd er onder andere gestemd over de zogeheten 'engine freeze', de terugkeer van Portugal op kalender van 2021 en het idee om sprintraces dit jaar uit te testen. Daarnaast was er ook aandacht voor extra tests voor de nieuwe 18-inch banden van Pirelli die in 2022 voor het eerst te zien zullen zijn op de nieuwe generatie van Formule 1-auto's.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws