Van Kalmthout pakt pole in Alabama: 'Dit is geweldig, precies wat we nodig hadden' IndyCar
IndyCar

Van Kalmthout pakt pole in Alabama: 'Dit is geweldig, precies wat we nodig hadden'

Van Kalmthout pakt pole in Alabama: 'Dit is geweldig, precies wat we nodig hadden'

Rinus van Kalmthout heeft zijn tweede poleposition in zijn IndyCar-carrière weten te behalen. De Nederlander was met een tijd van 1.06.2507 een stuk sneller dan Pato O’Ward en Alex Palou. VeeKay maakte geen enkele fout in zijn laatste run, waardoor hij de Fast Six-sessie wist te winnen. Zijn tijd was anderhalve tiende sneller dan O'Ward, die de IndyCar Grand Prix van Alabama vanaf de tweede plek zal starten.

'Ik wist dat het erin zat, maar toch ging het beter dan verwacht', begint VeeKay na afloop van de Fast Six. 'We hoopten van tevoren op deelname aan de Fast Six en toen ik het eenmaal had bereikt, viel de druk weg. Het voelde goed, het voelde eigenlijk al de hele dag goed. In de training was ik ook al de snelste, al moest ik daar een slag om de arm houden omdat niet iedereen een snelle ronde had kunnen voltooien vanwege een chaotische eindfase.'

'Toen wist ik dat P1 binnen de mogelijkheden lag'

VeeKay zag dat hij zichzelf tijdens de kwalificatie telkens kon verbeteren. 'Het eerste segment was oké, maar niet perfect, omdat ik door het vuil moest tijdens mijn snelste ronde. Vlak voor mij was er namelijk iemand kortstondig van de baan geraakt. Ook in het tweede gedeelte kon ik nog niet het maximale eruit halen, maar desalniettemin bereikte ik de Fast Six. Toen wist ik dat P1 binnen de mogelijkheden lag.'

'Dit is geweldig', gaat de IndyCar-coureur verder. 'precies wat we nodig hadden. Voor wat betreft de race van morgen is het natuurlijk mijn doel om te winnen. Als je vanaf P1 start, moet je ook voor P1 aan de finish gaan. Een paar factoren spelen ons in de kaart: de #21 SONAX Chevrolet ligt als een trein op rails en bovendien hoef ik niemand in te halen. Dat is ideaal op een circuit waar inhalen sowieso erg lastig is. Qua bandenmanagement heb ik een goed gevoel. Ik heb er zin in', sluit VeeKay af.

Van Kalmthout pakt IndyCar-pole in Alabama

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws