Horner: 'Verstappen had het over een lekke band, maar waren plots een grote upgrade kwijt' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner: 'Verstappen had het over een lekke band, maar waren plots een grote upgrade kwijt'

Horner: 'Verstappen had het over een lekke band, maar waren plots een grote upgrade kwijt'

Een AlphaTauri-brokstuk heeft Max Verstappen een goed eindresultaat gekost in Groot-Brittannië. Dit wordt inmiddels door diverse goed ingelichte Britse media vrijgegeven. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda kenden een touché tijdens de elfde ronde van de 62 ronden durende Grand Prix, en die touché heeft verregaande gevolgen gehad voor Verstappen.

Verstappen pikte met zijn Red Bull Racing RB18 het stuk voorvleugel namelijk op, wat vervolgens een scheur veroorzaakte in zijn vloer. Volgens The Race heeft dat hem zo'n 20 procent van de totale downforce gekost die de achterkant van de vloer genereert in 2022. Onder de huidige reglementen is het de vloer waar de meeste neerwaartse druk vandaan komt.

Red Bull-teambaas Christian Horner suggereerde bij Sky Sports F1 dat Verstappen de helft van zijn downforce verloren was, maar komt daar bij het Britse medium op terug. Het is meer in de richting van twintig procent geweest, stelt hij nu: 'We konden zien dat hij heel veel downforce verloor en dan probeer je te identificeren wat het precies is.'

'Natuurlijk was het niet iets overduidelijks omdat het aan de onderkant van de bolide gebeurde. Het was ook niet alsof de helft van de vloer over het asfalt schaafde', voegt de Engelsman daaraan toe. Het was Red Bull dus in de eerste ronde na het incident niet helemaal duidelijk waarom Verstappens Red Bull onbestuurbaar geworden was.

Verstappen meldt een lekke band

Verstappen wist niet wat er aan de hand was en meldde zelf een lekke band. Dit bleek het uiteindelijk niet te zijn, wat dus betekende dat de Nederlander een onnodige pitstop maakte. Achteraf dacht hij dat hij sowieso de pace niet had om de top zes bij te houden, dus van die onnodige pitstop baalt hij niet. Horner: 'Het was lastig om te begrijpen wat het was, want Verstappen had het over een lekke band, maar eigenlijk waren we plots een grote update kwijt.'

'Op een dag waarop we twee bolides hadden die, op verschillende momenten in de race, er slecht aan toe waren, denk ik dat het veel slechter af had kunnen lopen. Ferrari is slechts 13 punten ingelopen in het constructeurskampioenschap', concludeert Horner. Verstappen meldde na afloop dat het vooral een ontzettend ongelukkige race voor hem was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws