Irvine lovend over Verstappen: 'Verreweg de meest dominante teamleider op de grid' Max Verstappen
Max Verstappen

Irvine lovend over Verstappen: 'Verreweg de meest dominante teamleider op de grid'

Irvine lovend over Verstappen: 'Verreweg de meest dominante teamleider op de grid'

Eddie Irvine is lovend over Max Verstappen. Ten overstaan van Betway prijst hij de Red Bull Racing-coureur. Zo ziet hij een ultiem Formule 1-talent in de Nederlander en is hij volgens de oud Ferrari-coureur met afstand de meest dominante teamleider op de grid. Geen één (oud) teamgenoot heeft het volgens de Ier tot nu toe makkelijk gehad om de Limburger bij te kunnen houden.

'Na zes seizoenen krijgt hij eindelijk zijn zaakjes op orde', vertelt Irvine, die van mening is dat Verstappen in het begin van zijn carrière nog enige strubbelingen kende. 'Hij is wel altijd supersnel geweest en je kunt zien dat hij verreweg de meest dominante teamleider op de grid is. Hij heeft heel veel verschillende coureurs in het team gehad. Geen van hen wist in zijn buurt te komen. Het lijkt wel een beetje op het Michael Schumacher-effect.'

'Aangezien Hamilton regelmatig overtroffen werd door zijn teamgenoten, zou je moeten zeggen dat Verstappen waarschijnlijk het ultieme talent is', aldus een zeer lovende Irvine over het Nederlandse racetalent. 'Hoewel Hamilton een volmaakte professional is en heel weinig zwakke plekken heeft, verkies ik toch Verstappen boven hem.' Het talent van de kampioenschapsleider is genoeg voor de Ier om tot die conclusie te komen.

Verstappen en Hamilton maken indruk op Irvine

Ook schijnt Irvine zijn licht op de titelstrijd die momenteel gaande is tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Hij is helemaal weg van het duel tussen de twee topcoureurs, maar heeft een lichte voorkeur voor de 23-jarige: 'Het seizoen van 2021 is tot nu toe echt geweldig. Verstappen is op dit moment echt de snelste coureur, maar je moet wel zeggen dat Hamilton waarschijnlijk nog steeds de topcoureur is. Het was fantastisch om te zien hoe die twee jongens het deden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws