Lammers: 'Alle concurrenten op de grid denken dat Verstappen gaat winnen' Max Verstappen
Max Verstappen

Lammers: 'Alle concurrenten op de grid denken dat Verstappen gaat winnen'

Lammers: 'Alle concurrenten op de grid denken dat Verstappen gaat winnen'

Volgens Jan Lammers zeggen de resultaten van het testweekend in Bahrein wel degelijk wat. Hoewel de exacte snelheid van de Formule 1-teams niet te bepalen is, geeft het wel een indicatie van hoe de teams ervoor staan. De sportief directeur van Circuit Zandvoort verwacht dat Mercedes echter wel sterker terug gaat komen dan ze voor de dag kwamen tijdens het testweekend. Ook meent hij dat de rest van de paddock gespannen naar de Limburger kijkt.

'Wetenschappelijk kan je alles analyseren', zo weerlegt Lammers de aanname van OP1-presentatrice Carrie ten Napel dat de resultaten van de wintertests nietszeggend zijn. 'Je kan acceleratietijden uitlichten, iedereen kan alles tegenwoordig uitzoeken en met foto's kunnen ontwerpen van bolides achterhaald worden', voegt hij daaraan toe.

'Als iemand twintig of dertig ronden rijdt, weet je dat diegene dat niet met lege tanks doet. Rijdt iemand een hele snelle ronde, dan weet je dat dat niet met volle tanks gebeurt. Zou dat wel zo zijn, dan weet je dat die bolide nóg sneller is. Het is dus toch wel een goede indicatie', beargumenteert Lammers, die Red Bull Racing naar aanleiding van de wintertests als bovenliggende partij ziet. Maar ook directe concurrent Mercedes kunnen we volgens de oud-coureur niet uitvlakken.

'Mercedes gaat dit jaar ongelooflijk sterk zijn, ze kenden alleen wat kinderziekten bij de W12. Er wordt dit jaar alleen niet met spiegeltjes en kraaltjes gewerkt want er is geen tijd voor. Ze testten maar drie dagen, waarvan één met enorme zandstormen', stelt Lammers. De ongelukkige seizoenstart houdt echter totaal niet per definitie al in dat Red Bull met overmacht voor de titel kan gaan aankomend Formule 1-jaar.

Versterking voor Verstappen

Lammers wijst vervolgens op nog een belangrijk punt voor aankomend seizoen. Met de komst van de nieuwe teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, heeft Red Bull haar titelstrijd namelijk kracht bijgezet. Lammers: 'Er zijn natuurlijk ook nog andere dingen die een belangrijke rol gaan spelen dit jaar. In het verleden, als Max een race won, werd zijn teamgenoot vierde, vijfde, of misschien derde, als hij geluk had.'

'Maar als nu Hamilton een race wint en Max wordt tweede, dan denk ik dat Perez daar heel dicht achter gaat zitten', voorspelt Lammers. 'Je hebt dus kans dat Perez heel veel punten bij Valtteri Bottas wegsnoept, waardoor het constructeurskampioenschap een stuk spannender gaat worden.' Naast een spannende titelstrijd durft de Formule 1-kenner ook wel te suggereren dat men in de Formule 1-paddock met spanning naar Verstappen kijken: 'Alle andere concurrenten op de grid denken dat hij gaat winnen dit jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws