Red Bull-strategie Portimão onverwachts voor Verstappen: 'Dus Perez ligt derde, of wat?' Max Verstappen
Max Verstappen

Red Bull-strategie Portimão onverwachts voor Verstappen: 'Dus Perez ligt derde, of wat?'

Red Bull-strategie Portimão onverwachts voor Verstappen: 'Dus Perez ligt derde, of wat?'

Max Verstappen ging tijdens de Grand Prix van Portugal voor de snelste raceronde in de slotfase, maar deed dit niet zonder risico. Valtteri Bottas, die een ronde eerder de pitstraat indook, zat namelijk binnen een redelijke tijd van de Nederlander toen hij naar binnen geroepen werd. Dat had Verstappen niet verwacht, blijkt nu uit boordradio-materiaal van de race op Portimão.

In de op twee na laatste ronde van de Grand Prix van Portugal krijgt Verstappen plots een boodschap van ingenieur Gianpiero Lambiase: 'Box and pit confirm, Max. Pit confirm.' Het is de gebruikelijke manier om de Red Bull Racing-coureurs te laten weten dat er een pitstop gemaakt gaat worden. Blind vertrouwend op zijn team volgt Verstappen de order op en rijdt hij naar binnen.

Verstappen informeert naar Perez

Terwijl er een nieuwe set van de zachtste banden onder wordt gemonteerd vraagt hij zich toch wat af. Het feit dat hij voor de snelste raceronde kan gaan betekent dus dat Bottas al een pitstop heeft gemaakt. Hij informeert naar zijn team hoe de situatie bij de coureurs achter zich eruit ziet met Bottas en Sergio Perez dat ze een relatief risicovolle stop durven te maken. Verstappen: 'Dus Checo ligt derde, of wat?'

'Negative, jij ligt nog steeds op P2, Max', kreeg hij terug. Nu pas was het voor Verstappen duidelijk hoe de vork in de steel stak. Bottas had een pitstop gemaakt maar deed dit zonder een plek verloren te hebben aan teamgenoot Perez. Daarom mocht Verstappen geen fout maken in zijn poging voor de snelste raceronde, anders was hij de tweede plaats kwijt. 'Het gat naar Bottas staat momenteel op zeven seconden, let op je banden', krijgt hij te horen in de voorlaatste ronde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws