Relatie tussen Verstappen en Lambiase wordt geprezen: 'Ik heb met Red Bull over de verontschuldiging gesproken' Max Verstappen
Max Verstappen

Relatie tussen Verstappen en Lambiase wordt geprezen: 'Ik heb met Red Bull over de verontschuldiging gesproken'

Relatie tussen Verstappen en Lambiase wordt geprezen: 'Ik heb met Red Bull over de verontschuldiging gesproken'

Max Verstappen trapte het 2024-seizoen in Bahrein op de best mogelijke wijze af: met een poleposition. Opvallend genoeg was het de eerste keer in het weekend dat hij een sessie als snelste afsloot, maar toch volgde er een excuus van de Nederlander aan het adres van zijn race engineer. Presentator Will Buxton ging op onderzoek uit.

Buxton besprak bij F1TV de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen na, samen met voormalig coureur en analist Jolyon Palmer, die aangaf genoten te hebben van de eerste kwalificatiesessie. 'Dit is een belangrijk moment in het seizoen, want het zet de toon voor de rest van het jaar', vertelt de Britse oud-coureur. 'Max staat nog steeds vooraan, maar het is geweldig dat we weer onderweg zijn', geeft Palmer als eerste conclusie.

Buxton deed navraag bij Red Bull

Ook Buxton had genoten. 'In Q1 zat het hele veld binnen een seconde. We hebben tien gloednieuwe auto's, drie dagen getest, en het hele veld zit binnen een seconde', zegt Buxton vol ontzag. 'Als je wil weten hoeveel progressie de teams geboekt hebben: de poleposition van Max Verstappen van vorig jaar zou slechts voldoende zijn geweest voor de achtste plek op de startopstelling dit weekend. Geen enkele Q2-tijd zou van vorig jaar zou voldoende geweest zijn om dit jaar Q3 te halen. Het is een gigantische stap vooruit.'

Verstappen pakte uiteindelijk de eerste startplek met ruim twee tienden verschil. 'Het was heel close, en Max moest er echt voor vechten!' Na de poleposition van de Nederlander, bood Verstappen wel nog zijn verontschuldigingen aan, waarbij de grote vraag luidt: waarom? 'Ik heb er even met Red Bull over gesproken', geeft Buxton aan. 'Hij verontschuldigde zich tegenover race engineer Gianpiero Lambiase, klaarblijkelijk omdat hij zich in de derde sector niet meer had weten te verbeteren. Hij was zich zo netjes aan het verontschuldigen', lacht Buxton.

Palmer prijst ijzersterke relatie

Volgens Palmer geeft juist die communicatie aan hoe het tussen het perfectionistische duo werkt. 'Dit is wel de standaard tussen Max en GP (Gianpiero Lambiase, red.)', weet Palmer. 'Als het geen absolute perfectie is, dan moet er verontschuldigd worden.' Verstappen verkeert nu in de ideale uitgangspositie om op zijn achtste overwinning op rij te jagen, en zijn 55e in totaal.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de zege in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws