Ricciardo concludeert: 'Hamilton ging er te hard in' Max Verstappen
Max Verstappen

Ricciardo concludeert: 'Hamilton ging er te hard in'

Ricciardo concludeert: 'Hamilton ging er te hard in'

Daniel Ricciardo denkt dat het ongeluk tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, die met een impact van 51G de muur raakte, niet zomaar voorkomen had kunnen worden. De kemphanen gunden elkaar het licht in de ogen niet in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Ricciardo stelt dat Hamilton desondanks iets te ambitieus was in zijn actie, maar wijst evengoed de huidige Formule 1-auto's aan als boosdoener.

'Ze gingen er allebei hard in', concludeert Ricciardo over de manier waarop zowel Hamilton als Verstappen de razendsnelle Copse bocht inreden. 'Maar uiteindelijk was het Lewis die er te hard in ging voor de hoeveelheid grip die er op dat moment beschikbaar was. Daarom zag je hem ook richting de auto van Max glijden.' De zevenvoudig wereldkampioen miste de apex van de bocht en kreeg als klap op de vuurpijl te maken met wat vuile lucht, met alle gevolgen van dien.

De wielen van Hamilton en Verstappen haakten in elkaar en in een oogwenk was de Nederlander een passagier achter het stuur van zijn RB16B, die met een snelheid van bijna 300 km/u afstevende op de bandenstapels. 'Het is zeker een nare uitkomst, zo op hoge snelheid, en je ziet dat er weinig voor nodig is om zoiets te laten gebeuren. Wanneer je op zo'n moment zij aan zij rijdt, dan verlies je nu eenmaal aerodynamische grip – Lewis helemaal in dit geval, maar Max had er ook last van.'

Ricciardo wil de schuld dan ook niet neerleggen bij Hamilton, noch meent hij dat er sprake was van opzet, zoals bijvoorbeeld door Red Bull Racing werd geopperd. 'Het was compleet onopzettelijk, dat is gewoon hoe deze auto's in elkaar zitten. In de ideale wereld moet je elkaar wat meer ruimte laten, maar ik ga niet zeggen wat ze wel of niet hadden moeten doen. Ze racen al heel het jaar hard met elkaar. Het is zonde dat ze met elkaar in aanraking kwamen en dat het zo'n groot ongeluk was, maar het voornaamste is dat Max ongedeerd is.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws