Verstappen goudeerlijk: 'Als de auto niet goed genoeg is, gaat het hem niet worden' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen goudeerlijk: 'Als de auto niet goed genoeg is, gaat het hem niet worden'

Verstappen goudeerlijk: 'Als de auto niet goed genoeg is, gaat het hem niet worden'

Max Verstappen maakt zich klaar voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Spoedig betreedt de Nederlander Jeddah Street Circuit voor het eerst met zijn Red Bull Racing-bolide en zal hij een hoop vragen beantwoorden omtrent het nieuwe circuit. Hij verwacht een gebeurtenisvol weekend, waarin hij enkel alles uit het geleverde materiaal kan halen. Nuchter gaat hij dus het op één na laatste weekend in.

De Limburger begon zijn weekend met een track walk. Op donderdag lopen de coureurs op het asfalt om de staat van het circuit te inspecteren en eventuele pijnpunten alvast aan te kaarten. 'Tijdens zo'n track walk kunnen we zien hoe het asfalt erbij ligt, en de kerbstones', laat Verstappen weten bij De Telegraaf. 'Onlangs waren we ook voor het eerst in Qatar. Daar had ik niet verwacht dat er zoveel grip zou liggen.'

Verstappens analyse van Jeddah Street Circuit

Verstappen heeft op de simulator uiteraard al mogen proeven van de nieuwe baan en merkt dat met name in de eerste sectoren de pijlsnelle bochten elkaar opvolgen. 'Die eerste sector is inderdaad belangrijk, dan moet je een goede flow hebben', vervolgt hij vanuit Saoedi-Arabië. 'Het is alles bij elkaar best een vloeiend circuit. Nu is het afwachten hoe het gripniveau daadwerkelijk is, want dat verandert natuurlijk wel een beetje de dynamiek.'

Of het Mercedes of Red Bull is dat aankomend weekend aan het langste eind trekt, weet Verstappen niet. In momentum gelooft hij niet en verder heerst er vooral onzekerheid rondom het asfalt dat in Jeddah aangedaan wordt. Daarnaast wordt er geracet op een baan die aan weerszijden muren kent. 'Op stratencircuits kan sowieso meer gebeuren dan op normale banen', weet Verstappen, die daarmee de onvoorspelbaarheid bevestigt.

Red Bull moet leveren

Zit die wereldtitel van 2021 er voor de 24-jarige in? Ook daar denkt hij liever nog niet aan. Hij kan immers niets veranderen aan het materiaal dat hij voorgeschoteld krijgt door zijn Oostenrijkse renstal. 'Ik doe altijd mijn best, meer dan dat zit er toch niet in', geeft hij aan. 'Als ik een goede auto heb, dan weet ik dat ik de race win. Als de auto niet goed genoeg is, gaat het hem niet worden.' Zo simpel is het volgens de nuchtere WK-leider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws