Verstappen grapt na sprintzege: 'Iedereen, het hele team van McLaren zit achter me aan!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen grapt na sprintzege: 'Iedereen, het hele team van McLaren zit achter me aan!'

Verstappen grapt na sprintzege: 'Iedereen, het hele team van McLaren zit achter me aan!'

Max Verstappen heeft de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk 2024 gewonnen en was na afloop relaxed voor de microfoon van Viaplay. Er zijn nog een aantal kleine dingetjes waar hij kritisch op is, zoals de banden waarop hij startte. Het gevecht met McLaren heeft hij wel van kunnen genieten, maar hij weet ook dat hij geluk had dat Lando Norris vastzat.

Verstappen legde op vrijdag al één hand op de zege voor de sprintrace toen hij de poleposition bemachtigde. Net als in Barcelona, waar Norris de snelste tijd klokte, waren de verschillen tussen de coureurs bijzonder klein. Alles wees erop dat het een spannende race kon worden. Direct in de eerste ronden trakteerden Norris en Verstappen het publiek al op een gevecht, waarbij de Brit heel even aan de leiding ging. Oscar Piastri kon van het gevecht profiteren, en haalde zijn teamgenoot in zodra Verstappen weer aan de leiding lag.

Bij het persmoment met Viaplay stond er nog een PR-medewerker van McLaren tussen, en daar kon Verstappen wel een grapje over maken. 'Ze zitten overal achter me aan, hè', zegt Verstappen. 'Iedereen, het hele team van McLaren. Aan de kant!' lacht hij. 'Maar het kwam goed uit', zegt hij vervolgens over de actie van Norris waardoor hij weer aan kop ging. 'Ik moet alles nog even terugkijken, want ik weet niet hoe oud hun mediumbanden waren. Die van mij waren iets ouder dan ik had gewild om op te starten, maar we moeten ook aan zondag denken', verklaart Verstappen.

Verstappen wijst aan: 'Zit in de details'

Het duurde even voordat de drievoudig wereldkampioen buiten DRS van Piastri reed, maar zodra dat zo was, had hij even ademruimte. Piastri moest voortdurend rekening houden met Norris in zijn spiegels. 'De DRS is erg sterk als de banden nog niet op temperatuur zijn, dan heb je wat meer grip. Dat maakte het wel even lastig, maar het waren een paar leuke acties. Toen ik uit de DRS trok was de snelheid wat beter', zegt Verstappen.

Hij denkt dat als dat niet gebeurd was, hij behoorlijk last had kunnen krijgen van de McLarens achter zich. 'Het was erg lastig, ja. Maar het zit in de details. Het was wel goed dat Lando vastzat achter Piastri, anders had de race er heel anders uit gezien.' Echter was dat niet het geval. Verstappen heeft daarom ook wel genoten van de gevechten op de baan. 'Vooral als je als winnaar eruit komt!'

Norris dé tegenstander

Verstappen heeft nog twee sessies te verrijden dit weekend: de kwalificatie voor de hoofdrace en de hoofdrace zelf. Hij verwacht op zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag dat hij en Norris aan elkaar gewaagd zullen zijn. 'Ze (McLaren, red.) hebben me wel echt hard gepusht. Lando had een betere pace dan Oscar, dus morgen zal hij opnieuw competitief zijn', gaat Verstappen verder bij Sky Sports. 'Om eerlijk te zijn hebben we de race kunnen managen met de brandstof en de banden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws