Verstappen baalt van 'onnodige' ruzie: 'Voor niemand leuk, maar ik snap mijn vader wel' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen baalt van 'onnodige' ruzie: 'Voor niemand leuk, maar ik snap mijn vader wel'

Verstappen baalt van 'onnodige' ruzie: 'Voor niemand leuk, maar ik snap mijn vader wel'

Het lijkt haast weer op de seizoenstart: Max Verstappen wint race na race, maar bij de persmomenten moet hij toch ook veel ingaan op de onrustige situatie binnen het team. Ditmaal gaat het over een ruzie tussen papa Jos en teambaas Christian Horner. De wereldkampioen bevindt zich tussen wal en schip, maar geeft wel voorzichtig zijn mening over het laatste hoofdstuk van de soap bij Red Bull Racing.

Jos Verstappen en Horner kunnen niet meer samen door een deur: zoveel is wel duidelijk na de eerste helft van het raceweekend. De Limburger trok zich terug uit de Legends Parade, nadat Christian Horner er volgens Jos Verstappen alles aan zou hebben gedaan om hem niet mee te laten racen. De voormalige coureur van onder meer Arrows en Benetton liet bij Viaplay zelfs weten dat hij te horen had gekregen dat hij zelfs moest oppassen bij het remmen.

Max Verstappen reageerde bij Viaplay op alle commotie. 'Dit is natuurlijk voor niemand leuk, niet voor mij, niet voor het team, niet voor mijn vader, en niet voor Christian (Horner, red.). Dit soort dingen wil je eigenlijk niet', maakt de 26-jarige coureur duidelijk. 'Ik heb dit natuurlijk allemaal liever niet, maar ik denk dat ik mezelf altijd goed kan afschermen voor dit soort zaken als ik eenmaal in de auto zit', aldus Verstappen, die ondanks de onrust de snelste man in de vrije training, alle kwalificatiedelen én de sprintrace was. 'Het is ook totaal onnodig, als je kijkt waar dit over gaat. Alleen snap ik van mijn vader wel waar het vandaan komt', zo lijkt hij voorzichtig kant te kiezen.

'Dit is heel onnodig'

Verstappen lijkt in ieder geval geen probleem te hebben met het media-optreden van zijn vader. 'Mijn vader is altijd heel duidelijk, en hij heeft zo zijn redenen. Die redenen snap ik ook wel. Eerst wordt hij gevraagd, en daarna hoort hij dat hij niet gewenst is. Dat hij hier nu niet in die auto rijdt, boeit hem niet zoveel. Het hoefde voor hem ook niet zo nodig. Het was meer voor al die Nederlandse fans hier, voor wie dat natuurlijk prachtig was geweest.' Verstappen reed zelf in 2001 nog een geweldige race in Oostenrijk met de Arrows, toen hij zelfs tweede reed, voordat hij als zevende afgevlagd werd.

'Uiteindelijk zijn ze denk ik volwassen genoeg om erover te praten', zegt Verstappen over zijn vader en zijn teambaas. 'Van mijn kant ben ik vooral bezig met de prestaties van de auto. Het wordt nog een zwaar jaar. Er komen nog straffen aan voor mij, als ik een motor moet wisselen. Ik ben er nu dus druk mee bezig om op dit moment zoveel mogelijk punten eruit te slepen. Nogmaals, dit is heel onnodig, en dat moet beter aangepakt worden', verzoekt de wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws